Egyéb kategória

Milyen edzésekkel tartsuk formában magunkat otthon? FUNKCIONÁLIS TRÉNING a lakásban?!

koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések egyik nagy vesztese a fitnesztermek piaca. Sok más iparág mellett ez a piac is átalakul, hiszen a sportolni vágyóknak más megoldást kell találniuk. de mik azok a lehetőségek amik közül választhatnak az otthon sportolók? A lehetőségek bemutatását kezdjük egy olyan fogalommal amit érdemes pontosítani. Manapság könnyen dobálózunk a fitnesztermek környékén gyakran hallott edzésformák neveivel, de jó pontosan tisztában lenni a különböző elnevezések gyakorlati jelentésével. Lényegi különbségek lehetnek olyan edzésformák között, amit általánosítva, helytelenül használunk. Ezek közül a leggyakrabban a FUNKCIONÁLIS TRÉNING jellegű edzéssel találkozhatunk.

vous - 2021.03.26.
Milyen edzésekkel tartsuk formában magunkat otthon? FUNKCIONÁLIS TRÉNING a lakásban?!

A FUNKCIONÁLIS TRÉNING egy olyan edzésmódszer, amelynél az egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integráltan gyakoroltatjuk. Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban / síkban mozgatjuk,  ezáltal teljesítményük javul, és a hétköznapokban „FUNKCIONÁLISABBAN” működhetnek. Tehát a  FUNKCIONÁLIS TRÉNING GYŰJTŐFOGALOM, nem pedig egy meghatározott edzéstípus. Több edzéstípusban is használják, beépítik.

A tréninget általában saját testsúlyunkkal végezzük, de színesíthetjük, nehezíthetjük az edzést a Funkcionális Tréning eszközeivel. Így akár TRX edzés is lehet FUNKCIONÁLIS TRÉNING. Vagy súlyzós, Kettlebell konditermi edzésre is mondhatjuk, ha olyan gyakorlatokat csinálunk, és nem csak egy-egy izomcsoportot mozgatunk meg.

A fokozatosság ennél az edzéstípusnál is nagyon fontos, ahogy a bemelegítéseknek és nyújtásoknak,is nagy szerepe van az egészségmegőrzésben, regenerációban.

guy-working-out-at-home-HSRDJZU

Forrás:
CANVA.COM
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.