Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?

A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.
vous - 2024.04.23.
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?

A Napvitorla webshop napvitorlái minőségi, strapabíró anyagokból készülnek, és megvan az a nagy előnyük a klasszikus napernyőkkel szemben, hogy kis helyet foglalnak, vízszintesen és függőlegesen is rögzíthetők, továbbá feszítés után az alapanyag légáteresztő tulajdonsága jóvoltából szélben is biztonsággal használhatók. Ehhez azonban nemcsak strapabíró és minőségi szövetből kell készülniük, hanem az előírások szerint szükséges a napvitorla rögzítéséről gondoskodni. Cikkünkből megtudhatod, mire figyelj az árnyékoló fixálásakor!

Melyik típusú árnyékoló a legjobb?

Az épületek nyílászáróinak és teraszainak árnyékolása kulcsfontosságú egyrészt a energiaköltségek csökkentése, másrészt a kellemes beltéri klíma biztosítása, valamint a bel- és külterek használhatósága érdekében. Megjelenésükben és hatékonyságukban is különféle szerkezetek közül választhatunk, attól függően, mi a célunk vele, illetve hova szeretnénk elhelyezni. 

Teraszokon gyakran használt árnyékoló a klasszikus napernyő, ugyanis viszonylag olcsó, felállítása egyszerű, ráadásul sokféle méretben, formában és színben kapható. Az elegáns napellenzők a mediterrán tengerpartok világát idézik, nagy teraszok árnyékolására használhatók, változatos színekben és mintával, valamint motorizált változatban is kaphatóak. 

Válaszd te is a méltán népszerű napvitorlát!

A napvitorlák sokoldalúan használhatók, a teraszok árnyékolása mellett ablakok, medencék, különféle nagy területek, például kertek, homokozók, játszóterek, gépkocsibeállók, parkolók, de akár utcaszakaszok, kisebb terek nap elleni védelmére is kiválóak. 

Népszerűségük egyik oka a kedvező ár, továbbá az egyszerű és gyors, házilagos, szakember segítségét nem igénylő telepíthetőség, valamint, hogy a nap állásának megfelelően állíthatóak. 

Aki látott már szélben finoman táncoló napvitorlát, annak biztosan elnyerte a tetszését. Választható vízáteresztő vagy vízálló változatokban, utóbbiak záporok ellen is védelmet biztosítanak. 

2 típusa van, a klasszikus háromszögletű és a modern megjelenésű négyszögletű, amelyek különféle méretekben és színekben kaphatóak, és az árnyékolni kívánt területhez igazítva tetszőleges számban sorolhatók egymás mellé.

Hogyan történik a rögzítése?

A napvitorla a sarkain található inoxgyűrűkbe fűzött kötelekkel vagy drótkötelekkel rögzíthető típustól függően az előre rögzített 3 vagy 4 fix ponthoz. Ezek lehetnek oszlopok, korlátok, falba úrt kampók, fa vagy más fix pontok. Az előírás szerinti rögzítést követően lehet az ívelt oldalaknak köszönhetően gyűrődésmentesen megfeszíteni huzalfeszítő segítségével.

A szabályszerűen rögzített napvitorla a szélterhelést is elviseli, azonban viharban le ke ereszteni a károsodás elkerülése miatt. Rögzítés után gyerekjáték a vitorla leszerelése. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.