Egyéb kategória

Mert edzeni nem csak nyár előtt érdemes – 3 gyakorlat a feszes fenékért!

Ha női magazinokon nevelkedtetek, valószínűleg felmerül bennetek a kérdés, miért is írunk nektek cikket július végén a feszes popsiról. Kit érdekel ilyenkor, ha idén sem készült el a tökéletes, Insta-kompatibilis "bikinibody"? Nos, még szerencse, hogy sportolni és edzeni nem csak a strandszezon és a lájkok miatt szokás. Forma napunk alkalmából ezúttal formás fenékre gyúrunk, három szuper gyakorlattal!

vous - 2017.07.30.
Mert edzeni nem csak nyár előtt érdemes – 3 gyakorlat a feszes fenékért!

A nyár közeledtével a női magazinok oldalait töménytelen mennyiségben lepik el a kockás hasat és feszes feneket ígérő cikkek. Néhány mozdulatsor, pár alkalom, nulla izzadságcsepp és készen is állunk a strandolásra. Domokos Enikő, személyi edző elárulta, a mozdulatsorokat illetően nincs új a nap alatt, újra és újra ugyanazok a gyakorlatok kerülnek elő. Az azonban korántsem mindegy, hogyan végezzük őket. Egy szabálytalanul végzett mozdulatsorral ugyanis többet ártunk, mint segítünk.

Enikő a farizmok erősítésére olyan saját testsúlyos, alap gyakorlatokat ajánl leginkább, mint például a guggolás, a haránt terpeszben súlypont leengedés, "kitörés" és a csípő emelése, de fontos megjegyezni, ezek nem csak a farizom megdolgoztatására alkalmasak. A haránt terpeszben súlypont leengedésnél, "kitörésnél" a comb többi része is dolgozni fog, mint ahogy a csípő emelésnél a combhajlítók is.

Ezeket a gyakorlatokat látva könnyen elkönyveljük, hogy egyszerűek, azonban ha szabályosan végezzük őket, hamar rájövünk, hogy nem azok. Higgyétek el, másnap alig bírtam lábra állni.

Domokos Enikő személyi edző

Domokos Enikő, edző

"Kiskorom óta meghatározó része az életemnek a mozgás. Tanulmányaimat ezért is kezdtem a Rekreáció és Egészségfejlesztő szakirányon és itt tudatosították igazán az egészség megőrzésének fontosságát bennem. Úgy gondolom, csak a rendszeres testmozgással válhat belőlünk egészséges, stressz mentes ember, ezért is képzem magam a mai napig is folyamatosan ezen a területen!" 

Látogassatok el Enikő Facebook-oldalára, ha még több infóra vagytok kíváncsiak! 

1. Guggolás  

Amire figyeljetek:

  • a gyakorlatot csípőszélességnél nagyobb terpeszben végezzétek és a lábfejek 30 fokban álljanak kifelé
  • próbáljatok meg végig teli talppal a talajon maradni
  • a térdetek a lábfejetek irányába nézzen – ne homorítsatok, tartsátok egyenesen a hátatokat!

Forrás:
Molnár Anikó

2. Kitörés

Amire figyeljetek: 

  • a csípőszélességet megtartva lépjetek ki előre 
  • a lábfejek maradjanak párhuzamosak egymással 
  • a súlypontotok maradjon végig középen, ne dőljetek előre
  • figyeljetek a támasztó lábatoknál arra, hogy a térdetek ne menjen a lábfejetek elé 

Forrás:
Molnár Anikó

3. Csípőemelés

Amire figyeljetek: 

  • kezdéskor billentsétek be a csípőtöket a talajon és így emeljétek meg 
  • a csípőtöket csak olyan magasra emeljétek, hogy a combok és a törzsetek egy vonalba kerüljenek

Forrás:
Molnár Anikó

Ha megvagytok a három gyakorlattal, jöhet a pihenés, de előbb ne felejtsetek el nyújtani! Ne feledjétek, csak akkor érdemes nehezíteni, ha már az alap gyakorlatok jól mennek.

A feszes fenék ugyanis nem azon múlik, mennyire van túlkombinálva a mozdulatsor, sokkal inkább azon, mennyire tudjátok szabályosan kivitelezni. 

box boksz edzés Engel Nóra

Mi kipróbáltuk, ti se hagyjátok ki!

A VOUS szerkesztősége imád újabbnál újabb mozgásformákat kipróbálni, így korábban már jó néhány órára ellátogattunk. Lemaradtatok volna? Pótoljátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.