Egyéb kategória

Érdeklődve figyeltem a tükörben, hogy szupermodell vagyok-e már – kipróbáltam az InfraTrainert

Biztosan ti is hallottatok már a legújabb őrületről, az InfraTrainerről, ami egy infrafénnyel kombinált fekvőkerékpár. Nos, ez a csodagép több pozitív hatással is kecsegtet, és rengetegen dicsérték már az interneten és az ismerőseim közül is, így úgy gondoltam, teszek egy próbát, és letesztelem nektek.

vous - 2017.10.14.
Érdeklődve figyeltem a tükörben, hogy szupermodell vagyok-e már – kipróbáltam az InfraTrainert

Már korábban is említettem, hogy az egészséges életmód nagyon közel áll hozzám, próbálok egészségesen étkezni és szinte mindennap sportolni. Szívesen olvasok ezzel kapcsolatos cikkeket, követek ilyen témákkal foglalkozó oldalakat, így az én figyelmemet sem kerülte el az InfraTrainer. Már egy ideje gondolkoztam azon, hogy elmegyek, de voltak kétségeim, így halogattam. Majd arra gondoltam, biztos köztetek is van olyan, aki pont ugyanígy van a dologgal. Így hát bejelentkeztem, végigtekertem, és most elmesélem nektek, hogy milyen volt!

Mi is az az InfraTrainer, és mit ígér?

Az InfraTrainer egy infrafénnyel kombinált fekvőkerékpár. Egy edzés alkalmával, azaz 50 perc alatt 6–800 kalóriát is eléget a szervezet a folyamatos tekerésnek és az infrasugárzók hőjének köszönhetően. Edzés közben az infrasugarak behatolnak a bőr alá, belülről felmelegítik, feloldják a zsírszöveteket és felszabadítják a méreganyagokat.

A kerékpározás hatására a feloldott zsír könnyen átalakul energiává, a méreganyagok egy része rögtön az izzadsággal, a többi pedig a felgyorsult anyagcsere révén, a nyirokrendszer útján távozik. Edzés során a súlyvesztés 80%-a víz, míg a további 20% összetétele: zsír, koleszterin, zsírban oldódó nehézfémek és bizonyos mérgező anyagok.

Objektum doboz

Mit kell vinni az edzésre?

  • Edzőcipő
  • Törölköző és papucs
  • Fürdőruha vagy bugyi és sportmelltartó
  • LEGALÁBB 1,5 liter víz
  • És egy jó adag kitartás

Na, ha ezeket mind bepakoltátok, akkor gyertek, és nézzétek meg, hogy bírtam az első alkalmat! 

Lelkesen megérkeztem, úgy voltam vele, hogy jó kondiban vagyok, valahogy csak kibírom ezt is. A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, miután pedig mindent elmagyaráztak, készen álltam arra, hogy elkezdjek izzadni. 

Ez itt a gép, rajta még összehajtott állapotban látható a nejlonnadrág, amibe hamar bele is bújtam.

Forrás:
Mlinkó Dorottya

Jó alaposan bekentem magam a kikészített zsírégető krémmel és a cellulitkezelő zselével, majd belebújtam a fura nejlongatyóba. Jól látjátok, az alja zárt. Erre vettem rá a cipőmet, és már feküdtem is bele a gépbe.

Forrás:
Mlinkó Dorottya

Hogy ne a visszaszámlálót nézze 5 másodpercenként az, aki épp edz, az infratrénerben van egy beépített lejátszó is. Valamint csökkenthetjük a bicikli ellenállását, lejjebb vehetjük az infra erősségét és állítgathatjuk a gépet is kedvünk szerint.

Forrás:
Mlinkó Dorottya

Így néztem ki az edzés elején, mondhatjuk, hogy itt még nem tudtam, mire vállalkoztam! 

Forrás:
Mlinkó Dorottya

Az ez után következő 50 perc pedig maga volt a pokol

Az első 1 perc nagyjából elment azzal, hogy beállítottam a gépet, de persze közben folyamatosan ment a tekerés is. 8. perc: Az első ivás. És nagyjából ez volt az az időpont is, amikor rám cuppant a nadrág, én pedig elkezdtem izzadni, mint egy ló. És nem, nem túlzok! 15. perc:

Szép volt, jó volt, most már indulhatunk haza! Jaaa, hogy még csak 15 percnél járok…

Forrás:
Mlinkó Dorottya

25. perc: Az első holtpont, lejjebb is vettem az infra erősségét. Nagyjából olyan érzésem volt, mint amikor már jó ideje ülök egy szaunában – amit szintén rosszul bírok –, csak itt közben tekertem is. 

30. perc: Megembereltem magam, visszakapcsoltam a maximumra az erősséget, mert hát kemény vagyok. Közben rendületlenül itattam fel az arcomról az izzadságot szegény kis törölközőmmel.

30–38. perc: Nézegettem a nadrágomban eddig összegyűlt izzadságtócsákat, közben pedig arra gondoltam, itt a vég, és az infratréner oltárán fogok meghalni. De közben kitartóan tekertem tovább. 

38. perc: Holtpont 2.0 – Megittam az összes vizemet (1 liter). Na ez az, amiért azt írtam feljebb, hogy LEGALÁBB 1,5 liter vizet vigyetek magatokkal!!!

42. perc: A törölközőm felmondta a szolgálatot, be kellett látnom, ez már nem fog beszívni több izadságot, bármennyire is könyörgök neki. 

45. perc: Itt bár biztos voltam benne, hogy élve nem szállok ki a gépből, sőőőt, de mindent a maximumra állítottam! 

Forrás:
Mlinkó Dorottya

50. perc: TÚLÉLTEM! 

Letántorogtam a gépről, és bár büszke voltam, némi undorral szemléltem a nadrágban összegyűlt NAGY ADAG izzadságot. 

Forrás:
Mlinkó Dorottya

Gyorsan le is zuhanyoztam, ami igazi megváltás volt. Elindultam a kocsimhoz, közben pedig rendesen meglepődtem azon, mennyire fitt és energikus vagyok. Tekerés közben azt hittem, hogy a kocsiig sem tudok majd elkúszni, nemhogy énekelve hazavezetek. Otthon ismét lezuhanyoztam, majd megtörölköztem, és érdeklődve figyeltem a tükörben, hogy szupermodell vagyok-e már. Bár a válasz egy sajnálatos nem, van, amit egyértelműen megállapítottam: 

a bőröm sokkal feszesebbnek érződik, és tapintásra is jobb.

Tehát, amit az első alkalom után ígérhetek nektek: 

  • Rengeteg elégetett kalória és még annál is több izzadság
  • Kirobbanó energia – bár úgy gondolom, hogy ez eltérő lehet attól függően, hogy mennyire vagytok edzettek
  • Feszesebb, selymesebb bőr

A többi pedig majd az ezt követő alkalmak után kiderül.

Ti próbáltátok már?

Ajánlott cikkek