Világ

Utazás Jordániába

Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.
vous - 2024.02.13.
Utazás Jordániába

Az ország nagy előnye a turisták számára, hogy a Közel-Kelet forrongó világában valóban a béke szigete, ahol ezt az egzotikus csodát komoly rizikó nélkül megtapasztalhatják.

Belépő keletre

Ha vonz az iszlám világ, ez egy igazi „belépős” ország, amit a WanderWell jordániai túrája keretében igazi kalandként élhetsz meg. Ha eddig még nem tetted, itt biztosan bele fogsz szeretni a nagybetűs Kelet sajátos atmoszférájába.

De ha már jártál a világnak ezen a részén, akkor sem fogsz unatkozni, hiszen az itt fellelhető természeti és kulturális értékek igazi kuriózumnak számítanak.

Petra, a nabateusok városa

Petra egy, a történelem színpadáról már lelépett nép, a nabateusok városa volt és a vörös homokkőbe vájt monumentális építményei miatt egyedülálló és lenyűgöző látnivalókat kínál. A város bejárata egy magas falakkal övezett szurdok, az Al-Siq. Ez a sziklakanyon lenyűgöző látványosság, mely közvetlenül az egyik legikonikusabb építményhez, az Al-Khaznehhez vezet. Utóbbi egy gyönyörű sziklaképződmény, amelyet a nabateusok mintegy 2000 évvel ezelőtt vájtak ki és hajdan kincstárként funkcionált.

Petra ókori színháza egy hatalmas sziklafalba vájt ülőhelyekből áll. A színház környezete csodálatos kilátást kínál a városra. Az Uránia templom az egykori város központjában található, és lenyűgöző oszlopsorokkal rendelkezik. Petra területén található egy nagy monaszti komplexum is, ahol a nabateus szerzetesek éltek.

Kikar Al-Siq egy kis kanyon, amelyet kevésbé ismert, de lenyűgöző látnivalók kísérnek, a szép sziklaformációiról híres.

Petra gazdag történelmi és kulturális öröksége, valamint lenyűgöző építészeti csodái miatt igazi élményt nyújt a látogatóknak. A város 1985 óta az UNESCO Világörökség része.

Wadi Rum, melyet a természet formált

Wadi Rum Jordánia déli részén található, hatalmas vörös homokkő sivatag, amely lenyűgöző sziklaképződményeket, dűnéket és más különleges természeti jelenségeket tartogat az odalátogatóknak.

Ez a sivatagi szafari túrák egyik legjobb helyszíne a világon. Sok turista választja a sivatagi kempinget, hogy egyedülálló éjszakai élményben részesüljenek. Az éjszakai égbolt a csillagok millióit kínálja a csendben.

A meredek sziklafalak és hegycsúcsok miatt Wadi Rumot a sziklamászók is kedvelik. Tapasztalt vezetők segítségével a turisták különböző nehézségi szintű mászásokat próbálhatnak ki.

A területen számos barlang és kanyon található, amelyek lenyűgöző természeti képződményeket rejtenek.

Wadi Rum egyedülálló és varázslatos környezetet kínál a kalandkedvelő turisták, hegymászók és természetkedvelők számára. A terület a beduin kultúra otthona, így a turisták betekintést nyerhetnek a helyi életmód és hagyományok világába is.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.