Egyéb kategória

Színes bőrű nő lett A hattyúk tava új balettsztárja

Színes bőrű és főszereplő. E két dolog együttese jelenti most a szenzációt Amerikában. Íme Misty Copeland balett-táncos sikersztorija!
vous - 2015.07.01.
Színes bőrű nő lett A hattyúk tava új balettsztárja

Misty Copeland már jó ideje ünnepelt balerina volt Amerikában, de a nagy áttörésre még ez idáig várnia kellett. Egészen pontosan keddig, amikor is ő lett az első afroamerikai szóló balett-táncos a neves amerikai balettszínház (The American Ballet Theatre) 75 éves történetében.

A színes bőrű táncosnő ebben a hónapban debütált New Yorkban, ráadásul nem is akármilyen darabban: A hattyúk tavában. Ez előtt a szerep előtt nemcsak tánccal ért el sikereket, de szerepelt reklámokban, tévéshow-kban, és kiadott egy bestseller önéletrajzi könyvet is.

Voltak pillanatok, amikor kételkedtem magamban és abba akartam hagyni, mert nem tudtam, hogy lenne-e jövője egy afroamerikai nőnek a balett világában.

A táncosnőnek több híresség is gratulált az interneten, többek között Hillary Clinton és Prince is.

Irigykedünk, Misty, szeretnénk mi is ilyen sikereket elérni!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.