Egyéb kategória

Színes bőrű nő lett A hattyúk tava új balettsztárja

Színes bőrű és főszereplő. E két dolog együttese jelenti most a szenzációt Amerikában. Íme Misty Copeland balett-táncos sikersztorija!
vous - 2015.07.01.
Színes bőrű nő lett A hattyúk tava új balettsztárja

Misty Copeland már jó ideje ünnepelt balerina volt Amerikában, de a nagy áttörésre még ez idáig várnia kellett. Egészen pontosan keddig, amikor is ő lett az első afroamerikai szóló balett-táncos a neves amerikai balettszínház (The American Ballet Theatre) 75 éves történetében.

A színes bőrű táncosnő ebben a hónapban debütált New Yorkban, ráadásul nem is akármilyen darabban: A hattyúk tavában. Ez előtt a szerep előtt nemcsak tánccal ért el sikereket, de szerepelt reklámokban, tévéshow-kban, és kiadott egy bestseller önéletrajzi könyvet is.

Voltak pillanatok, amikor kételkedtem magamban és abba akartam hagyni, mert nem tudtam, hogy lenne-e jövője egy afroamerikai nőnek a balett világában.

A táncosnőnek több híresség is gratulált az interneten, többek között Hillary Clinton és Prince is.

Irigykedünk, Misty, szeretnénk mi is ilyen sikereket elérni!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely
Világ
5 gyönyörű vitorlázásra alkalmas hely
vous - 2022.12.07.
Mostanában egyre inkább terjed a vitorlázás iránti érdeklődés a Balatonon. Sokan szeretnék kipróbálni, de ehhez nincs meg a megfelelő képesítésük ezért számukra a vitorlás bérlése lenne a megoldás. Ehhez azonban manapság már kapitányt is lehet bérelni így már megoldható a kirándulás. Arra is van lehetősége a vitorlázást kipróbálni akaróknak, hogy csak egy rövidebb két órás vitorlás bérlést próbáljanak ki, így kiderülhet valóban tetszik-e ez a sport. Természetesen van olyan lehetőség is, hogy egész napos 8 órás hajó és kapitány bérlést vegyen igénybe, sőt még a hajót is kiválaszthatják.

Otthon