Egyéb kategória

Egészségtelen az új sminkőrület – A bőrgyógyászok szerint egyenesen marhaság

Azok a lányok, akik a Kardashian család, Gigi Hadid vagy Kendall Jenner követői, már biztosan tudják, hogy a fitneszterembe is csak sminkben szabad járni. Legalábbis a sztárok edzés közbeni/utáni fotói ezt sugallják. A bőrgyógyászok most keményen felszólaltak az új trend ellen.

vous - 2017.03.09.
Egészségtelen az új sminkőrület – A bőrgyógyászok szerint egyenesen marhaság

Néhány éve még nem is ismertük az athleisure szót, mára viszont a köznyelv része lett. Az athleisure stílus még mindig menőnek számít, és nemrég felütötte a fejét ennek a szépségápolási verziója is: az athleisure smink.

A ruhák esetében is az a lényeg, hogy a meglévő sportcuccainkat kombináljuk az elegánsabb holmijainkkal. Ugyanez van a sminkeknél is. Elvileg nektek is vannak olyan sminkcuccok a neszesszeretekben, amelyek nemcsak a suliban és a munkahelyen, de akár az edzőteremben is megállják a helyüket: ilyen a vízálló szempillaspirál vagy a színezett hidratáló. Szóval ezeket most kényelmesen átnevezték athleisure sminktermékeknek. A bőrgyógyászok véleménye erre:

Totális marhaság.

Objektum doboz

Amellett, hogy abszolút felesleges sminket viselni edzés közben (ennyire ne akarjunk már mindig tökéletesek lenni), valószínűleg kitaláljátok, hogy egészségügyi szempontból sem ajánlatos.

A legjobb, ha edzés előtt és után is alaposan megtisztítjátok az arcotokat. Ezzel megelőzhetitek a pórusok eltömődését, a szennyeződések bejutását a bőr mélyebb rétegeibe és a pattanások kialakulását.

Mert pontosan ez történik, ha a sminketek az izzadságotokkal keveredik. Még a legbőrbarátabb smink szerkezete is megváltozik, ha nagy mennyiségű izzadsággal találkozik. Ráadásul a sminketeken könnyebben megragadnak a baktériumok, amelyek minden közösen használt edzőtermi eszközön megtalálhatóak."

Ezt Angela Lamb, a Mount Sinai Kórház bőrgyógyásza mondta, és mi hiszünk neki.

Objektum doboz

Lányok, inkább ne sportoljatok sminkben!

Ajánlott cikkek