Egyéb kategória

„Mindenki viseljen azt, amit akar” – Egy 19 éves lány harca a testéért

Azt viselünk, amit akarunk – ha az drága, divatos, elfogadott, ápol és eltakar, elvégre kevés nő szereti, ha hosszasan bámulják, suttognak a háta mögött, vagy beszólnak neki a Twitteren.
vous - 2016.03.18.
„Mindenki viseljen azt, amit akar” – Egy 19 éves lány harca a testéért

Sarah Petty 19 éves, teltebb alkatú lány pontosan így járt. Ő az a lány, akit aztán tényleg nem érdekel, hogy mit gondolnak a külsejéről vagy az öltözködéséről, azt pedig egyenesen utálja, ha meg akarják mondani neki, mit kell viseljen az alkatának megfelelően.

Március 8-án a Twitter-profilján szállt harcba a testszégyen ellen, miután egy sor szégyenteljes poszt került a szeme elé, miszerint 78 kiló felett nem kellene bikinit viselnie, sőt, egyenesen megmondják, mit és hogyan kéne felvegyen helyette.

Ezen felháborodva válaszul különböző fotókat posztolt magáról, mind olyan szettekben, amik a véleményező hölgyek tiltólistáján szerepeltek. A poszt címe egyértelmű üzenet is egyben minden nő számára: Lányok, viseljetek azt, amit akartok!

Lázadó posztjai teljesen megbolondították a twitterező tömeget, 67 ezer megosztás és 78 ezer like érkezett a képeire, mind nőktől. Nagyon megindító kommentek érkeztek, amelyek mind hálásak Sara bátorságáért.

Ez a poszt segített még jobban elfogadni önmagam, és remélem, hogy ezzel segítek másoknak is ebben. Talán sikerül ezzel közelebb kerülnünk ahhoz a társadalomhoz, ahol a lányok tényleg azt viselnek, amit akarnak, anélkül hogy nevetség tárgyává válnának.

Sara szerint próbáljuk meg egymást építeni, ne pedig rombolni a kritikáinkkal. Tegyünk egy lépést az elfogadás felé!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.