Egyéb kategória

Egy magyar anyuka valóra váltotta kislánya álmát: átváltozós Belle-ruhát varrt

A Varrómamik Facebook-csoport maga a WOW-faktor. Anyukák osztják meg hihetetlen kreációjukat, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket. Itt találtuk meg Andrea csodáját, aki elkészítette kislányának Belle ruháját, de nem akárhogyan. Míg a kislány forog, a ruha átváltozik!

vous - 2017.05.30.
Egy magyar anyuka valóra váltotta kislánya álmát: átváltozós Belle-ruhát varrt

Andrea kislánya, Mira szeptember óta jár a Petőfi Musical Stúdióba. Az év végi bemutatójuk része volt A szépség és a szörnyeteg című mese egyik dala, ehhez készítette Andrea a Belle-ruhát, ami maga a varázslat. Az édesanya nagyon büszke kislányára, mert ahogy mondja, egy ilyen pici kislánynak a balett is elég lett volna, de ő szeretett volna stúdiós munkát is csinálni.

jelemz

SÁRGA-VILLA-MOS: a legötletesebb jelmez, amit valaha láttunk

Addig oké, hogy a gyerkőc kitalálja, hogy mi szeretne lenni, de azt megvalósítani nem mindig egyszerű. Úgy véljük, rábukkantunk az egyik legkreatívabb jelmezre, illetve anyukára!

„A 15 éves gyermekem tavaly ballagott az általános iskolából, és az ő osztályfőnöke (Bősze Sándorné, Csilla néni) a Petőfi Musical Stúdió egyik vezetője. Ennek kapcsán már korábban is megnéztünk több fellépést, mely a stúdió előadásában zajlott. Mira ekkor kapott kedvet, hogy szerepeljen a gyerekek között” – meséli az ötgyermekes édesanya. 

Forrás:
Langermann Andrea

A ruha

„Két egyforma szoknyát (kék, sárga) varrtam össze, majd a kékre rávarrtam a köténykét. A felső: egy blúz szabásminta, ami két színből készült. A derék részén egy erős gumi van, ami tépőzárral kapcsolódik a felsőhöz.

Ezt húzza meg a kislányom és bomlik le alóla a sárga szoknyarész.

Objektum doboz

A felöltözés

Először a sárga szoknya van kívül a sárga felsővel. Erre ráveszi a „kabátkát”, azaz a kék felsőt, amit jól rögzítünk a pocijánál a tépőzárral. Óvatosan felhajtjuk a szoknyát és alulról beszorítjuk az anyagot a derékon lévő erős gumi alá. Eligazgatjuk a szoknyát és már kész is.

Néhány forgás közben óvatosan kioldja a gyerkőc a tépőzárat, és a ruha leomlik a derékpánt alól. A kabátrészt oldalra dobja, és kész a varázslat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!