Egyéb kategória

Egy magyar anyuka valóra váltotta kislánya álmát: átváltozós Belle-ruhát varrt

A Varrómamik Facebook-csoport maga a WOW-faktor. Anyukák osztják meg hihetetlen kreációjukat, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket. Itt találtuk meg Andrea csodáját, aki elkészítette kislányának Belle ruháját, de nem akárhogyan. Míg a kislány forog, a ruha átváltozik!

vous - 2017.05.30.
Egy magyar anyuka valóra váltotta kislánya álmát: átváltozós Belle-ruhát varrt

Andrea kislánya, Mira szeptember óta jár a Petőfi Musical Stúdióba. Az év végi bemutatójuk része volt A szépség és a szörnyeteg című mese egyik dala, ehhez készítette Andrea a Belle-ruhát, ami maga a varázslat. Az édesanya nagyon büszke kislányára, mert ahogy mondja, egy ilyen pici kislánynak a balett is elég lett volna, de ő szeretett volna stúdiós munkát is csinálni.

jelemz

SÁRGA-VILLA-MOS: a legötletesebb jelmez, amit valaha láttunk

Addig oké, hogy a gyerkőc kitalálja, hogy mi szeretne lenni, de azt megvalósítani nem mindig egyszerű. Úgy véljük, rábukkantunk az egyik legkreatívabb jelmezre, illetve anyukára!

„A 15 éves gyermekem tavaly ballagott az általános iskolából, és az ő osztályfőnöke (Bősze Sándorné, Csilla néni) a Petőfi Musical Stúdió egyik vezetője. Ennek kapcsán már korábban is megnéztünk több fellépést, mely a stúdió előadásában zajlott. Mira ekkor kapott kedvet, hogy szerepeljen a gyerekek között” – meséli az ötgyermekes édesanya. 

Forrás:
Langermann Andrea

A ruha

„Két egyforma szoknyát (kék, sárga) varrtam össze, majd a kékre rávarrtam a köténykét. A felső: egy blúz szabásminta, ami két színből készült. A derék részén egy erős gumi van, ami tépőzárral kapcsolódik a felsőhöz.

Ezt húzza meg a kislányom és bomlik le alóla a sárga szoknyarész.

Objektum doboz

A felöltözés

Először a sárga szoknya van kívül a sárga felsővel. Erre ráveszi a „kabátkát”, azaz a kék felsőt, amit jól rögzítünk a pocijánál a tépőzárral. Óvatosan felhajtjuk a szoknyát és alulról beszorítjuk az anyagot a derékon lévő erős gumi alá. Eligazgatjuk a szoknyát és már kész is.

Néhány forgás közben óvatosan kioldja a gyerkőc a tépőzárat, és a ruha leomlik a derékpánt alól. A kabátrészt oldalra dobja, és kész a varázslat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.