Egyéb kategória

Kik azok a „pick me lányok”, és miért nem bírjuk őket?

Azoknak, akik sokat lógnak a neten, esetleg előszeretettel fogyasztanak viccesebb vagy gúnyosabb tartalmakat, na meg a TikTok kedvelőinek már nem hangozhat idegenül a „pick me girl” kifejezés. Bár nehézkes magyarra fordítani, talán a „válassz engem csajok” állhat a legközelebb a valósághoz – de kik is ezek a lányok?

vous - 2022.03.01.
Kik azok a „pick me lányok”, és miért nem bírjuk őket?

Megvan az az élmény, amikor egyfajta megmagyarázhatatlanul furcsa érzés tölt el egy lánnyal kapcsolatban, vagy kiráz a hideg bizonyos megnyilvánulásaitól? Esetleg látod rajta, hogy más célja sincs, mint a (lehetőleg férfi) figyelem magára irányítása, de mindezt a csábítás helyett más, bizarr eszközökkel?

Valószínűleg mindannyian találkoztunk már a szóban forgó prototípussal, azaz a „pick me” lánnyal, aki jellemzően az ellenkező nem figyelmére játszik, mégpedig úgy, hogy megpróbál különlegesnek, a többi lánytól eltérőnek tűnni, mindezt a legnevetségesebb módszerekkel.

Szentül állítja, hogy férfiakkal jobb barátkozni, mert lazábbak, jobb fejek, nem drámáznak vagy bármi más, ami által leszólhatja nőtársait.

Szentül állítja, hogy férfiakkal jobb barátkozni, mert lazábbak, jobb fejek, nem drámáznak vagy bármi más, ami által leszólhatja nőtársait.
Forrás:
Unsplash

Az ilyen csajok nem riadnak vissza attól, hogy más lányokat leszóljanak, hogy ezáltal próbáljanak szebbnek-jobbnak-érdekesebbnek tűnni a nagyérdemű előtt.

Ha az eddigiek alapján nem tudtad volna vizualizálni, hogy mégis kikről van szó, akkor íme néhány tipikusan „pick me” tulajdonság vagy megnyilvánulás – ezek után tuti kikristályosodik előtted a kép!

  • Azért érdeklődik sportok, autók vagy bármilyen más „tipikusan férfias” dolog iránt, hogy ezzel különlegesebbnek és a többi nőtől eltérőnek tűnhessen a pasik előtt.
  • Hangsúlyozza, hogy ő sosem töltene annyi időt a reggeli sminkeléssel, mint XY másik hölgyemény, meg amúgy is jobb a természetesség.
  •  Szentül állítja, hogy férfiakkal jobb barátkozni, mert lazábbak, jobb fejek, nem drámáznak vagy bármi más, ami által leszólhatja nőtársait.
  • Ha sört iszik, vagy egy kiadós hamburgert eszik, akkor kihangsúlyozza, hogy ez mennyire eltér a többi nő evési szokásaitól, akik koktéloznak, vagy esetleg salátát fogyasztanak.

Összességében tehát feltett szándéka, hogy visszaigazolást kapjon a férfiaktól, de mindezt nem a tradicionális csábítás útján, hanem a saját bizonytalanságának más nőkre kivetítése által. Az ilyen csajok általában nem elég magabiztosak, hogy saját magukat adva keressék a férfiak figyelmét, helyette inkább ezekhez a visszatetsző módszerekhez folyamodnak. A jó hír viszont, hogy általában az ember gyorsan kinövi a „pick me” időszakát, és rájön, hogy nem kell, hogy a többi nő konkurencia legyen, valamint, hogy fölösleges bármilyen alakoskodás mögé rejtőzni – a végén úgy is kibújik a szög a zsákból. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.