Egyéb kategória

Megvan, milyen szakáll tetszik legjobban a nőknek

Bajusz vagy körszakáll? Babaarc vagy borosta? Kiderült, milyen arcszőrzetű pasikat tartanak a nők a legszexibbnek!

vous - 2016.09.14.
Megvan, milyen szakáll tetszik legjobban a nőknek

Egy tanulmány során több mint 8500 nő mondta azt, hogy a borostás pasikat tartja a legvonzóbbnak – írja a Huffington Post. Azt is megállapították, hogy a nők úgy látták, hogy ezek a pasik inkább rövid távú kapcsolatra alkalmasak, míg a szakállas pasikkal leginkább hosszú távú kapcsolatot tudnának elképzelni. 

A tanulmány szerint a szakáll olyan, mint egy jelzés, ami egy ember életkorára utal, és arra, hogy milyen domináns, ami megmagyarázza, miért gondolták úgy a nők, hogy a szakállas pasik alkalmasabbak a hosszú kapcsolatra.

Forrás:
pixabay.com

A felmérés során, amit a Journal of Evolutionary Biology publikált, arra kérték a nőket, hogy értékeljék a fotókon lévő férfiakat aszerint, hogy mennyire tartják vonzónak az adott pasit, valamint hogy rövid távú vagy hosszú távú kapcsolatot tudnának vele elképzelni. 16 különböző pasiról mutattak 4 képet, ahol az arcszőrzetük különböző méretű volt. Az egyik képen teljesen sima arccal, a másikon enyhe borostával, a harmadikon erős borostával, a negyediken pedig szakállasan szerepelt az adott férfi.

A kutatók megállapították, hogy a borosta egyértelműen a nők kedvence, amit a szakáll követ, a legnépszerűtlenebbnek pedig a teljesen sima, borotvált arc bizonyult.

Ti egyetértetek a végeredménnyel?

Ajánlott cikkek