Egyéb kategória

Hagyma, a kihagyhatatlan

Szinte minden magyaros fogás a hagymaaprítással kezdődik: ez adja az alapját számtalan levesnek, ragunak, pörköltnek, különféle egytálételnek.

vous - 2019.06.04.
Hagyma, a kihagyhatatlan

Nyersen, főve és sütve is remek a hagyma, persze nem mindegy, mikor milyet választunk. A vöröshagymát használjuk leggyakrabban, de a lilahagymának, fehérhagymának, gyöngyhagymának, sonkahagymának, sőt a zsenge újhagymának és metélőhagymának is megvan a helye a különféle fogásokban.

metélőhagyma

metélőhagyma
Forrás:
Sport4you

Szerencsére hagyma egész évben kapható, jó áron beszerezhető, sokáig és egyszerűen eltartható hűvösebb, száraz, sötét helyen. Mindig feszes hagymafejeket vásároljunk, figyeljünk arra is, hogy a héj fényes, sima legyen. A puhább példányokat mellőzzük, ezek már nem frissek, elképzelhető, hogy romlásnak is indultak. 

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

Így vágjatok bele a tavaszi virágültetésbe – akár kertben, akár erkélyen
Otthon
Így vágjatok bele a tavaszi virágültetésbe – akár kertben, akár erkélyen
vous - 2025.02.27.
„Én kis kertész legény leány vagyok…” – hangzik az ismert locsolóversben. De egyelőre várjunk a húsvéttal, hiszen most érkezett meg a tavasz, még ha ezt kevésbé is érzékeljük. E szeszélyes és lassan már kiszámíthatatlan időjárás miatt nem mindegy, milyen növényeket ültetünk el márciusban, áprilisban vagy májusban. Erkély vagy kert? Lényegtelen, más-más feltételekkel, de a virág mindenhol megterem!