Ti vásároltatok már valaha színek miatt élelmiszert? És az feltűnt esetleg, hogy egy csomó sárga dolog csücsül a kosaratokban? Nem véletlenül, most elmondjuk, miért.
Ha ezt halljátok, hogy: banán, sajt, tészta, kukorica – ti mire gondoltok? Feltételezem, arra, hogy ezek mind ételek, de én most azt mondom, ezek bizony a boldogság kulcsai! Egy tanulmány szerint ugyanis a sárga (vagy ehhez a színhez nagyon hasonló) ételek sokkal boldogabbá tesznek minket.
A Hello Giggles idézi a kutatást, melyből kiderül, akár az ételválasztásunkra is kihathat az, hogyan ismerkedünk meg a különböző színekkel gyerekkorunkban. Például a kedvenc színű élelmiszer után hamarabb nyúlunk. A sárga szín pedig általában meleg, vidám érzetet kelt az emberekben, serkenti az agyműködést, és energiával tölt fel. Így talán tényleg van abban valami, hogy sokkal nyitottabbak vagyunk a sárga ételek felé.
Dr. David Lewis neuropszichológus szerint sok kutatás bizonyította már, az említett szín miként és mekkora mértékben befolyásolja az érzelmeinket és a választásunkat.
Azonban meglepődtünk azon, mennyire erős és pozitív érzéseket vált ki, ráadásul hihetetlenül beindítja az ízlelőbimbókat is.
Bevallom, nekem fogalmam nincs, mennyire lehet igaz ez az állítás, de a legközelebbi vásárlásom során meg fogom figyelni, engem rabul ejtenek-e a sárga dolgok. Csak azt sajnálom, hogy a paradicsom piros, mert épp az nincs otthon…
Nem akartuk, de megtettük: a VOUS-lányok csilipaprikát kóstoltak
Tűzpróbát tartottunk a szerkesztőségben, mert mindannyian úgy gondoljuk, ha erőset eszünk, az a tűznyeléshez hasonlatos attrakció. És tényleg. Volt, aki még a nőiességét is elveszítette a fájdalmas kalandozás következtében.
A vicces fejeinket itt találjátok.