Egyéb kategória

Téli alapozás? Így készítsétek fel a testeteket a hosszabb futótávokra!

A téli alapozó időszak a távok kitolásában is megmutatkozik, és szinte minden futó életében eljön a pillanat, amikor egyre hosszabban szeretne futni. Ha elértük az egy kilométert, máris a másodikat tűzzük ki célul. Minden teljesített távval egyre tovább és tovább futunk. Minél hosszabb távot futunk, annál erősebbek, fittebbek, strapabíróbbak leszünk és ezzel persze egyre több kalóriát égetünk.

vous - 2019.01.03.
Téli alapozás? Így készítsétek fel a testeteket a hosszabb futótávokra!

Minden második héten próbáljunk “nagyokat” futni, ez azt jelenti, hogy próbáljuk egy-két kilométerrel túllépni szokásos távunkat. Ha eddig három kilométert futottál, most fuss négyet vagy ötöt. Abban az esetben, ha célként tűzted ki, hogy lefutod a maratont, mindenképpen azt ajánljuk, hogy ezzel a módszerrel kezd a felkészülést. Az alábbi tippek segítenek a sérülésmentes és biztos edzésterv kialakításában.

Lassíts le!

“Lassan járj, tovább élsz!” Így tartja a mondás és ez bizony a futásra is igaz. A nyugodtabb tempó mellett több energiát spórolhatunk, így több erőnk marad a hosszabb távok teljesítésére. Lassíts a tempódon öt kilométer/órát. Ez  bőven elég lesz a kívánt eredmény eléréséhez.

A további 3 tipphez kattints ide >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.