Egyéb kategória

„Bensőséges hangulatú esküvőt szerettünk volna, a létszámot 30 főnél húztuk meg” – #esküvőmásképp

Aki már most tudja, hogy 2018-ban férjhez megy, valószínűleg folyamatosan gyűjti az ötleteket, inspirációkat, számtalan Pinterest boardja van, megveszi az összes magazint, követni kezdi a témába vágó blogokat. Mi is szeretnénk segíteni, ezért inspiráló, különleges esküvőket mutatunk be.

vous - 2017.12.14.
„Bensőséges hangulatú esküvőt szerettünk volna, a létszámot 30 főnél húztuk meg” – #esküvőmásképp

„A különleges esküvői cikketeket olvasva kaptam kedvet, hogy én is megosszam az augusztusi esküvőnkről készült fotóinkat. Rendezvényszervezőként dolgoztam régebben, és már akkor biztos voltam benne, ha egyszer férjhez megyek, akkor nem 'hagyományos' esküvőm lesz. A 'kicsit más esküvő' ott kezdődött, hogy az élet angol vőlegényt hozott” – kezdi történetét Veronika, akinek esküvői fotói teljesen lenyűgözték a szerkesztőséget.

Hogyan ismerkedtetek meg?

Három éve a barátnőimmel egy borbár teraszán ücsörögtünk, majd csatlakozott hozzánk az egyik lány párja, egyedüli férfiként. Ők a bár közelében laknak egyébként, és felvetették, hogy ha nem gond, akkor odahívnák egyik szomszédjukat, egy angol srácot, hogy csatlakozzon hozzánk. Ő éppen ráért, majd körülbelül két héttel később elhívott az első randinkra.

Elmondása szerint két hétig 'üldözte' a szomszédjait, mire megadták az elérhetőségemet. Így kezdődött, és majdnem pontosan 3 évvel később összeházasodtunk.

Milyen koncepciótok volt az esküvővel kapcsolatban?

Amikor eldöntöttem, hogy nem hagyományos esküvőm lesz, nem arra gondoltam, hogy csillámpónik rohangálnak majd mindenfele, de ne is valami elképesztő látványos dologra gondoljatok. Egyszerűen szerettük volna teljesen magunkra szabni az eseményt, amilyenek mi vagyunk. Nem akartuk követni az ilyenkor szokásos forgatókönyvet, hanem azt szerettük volna csinálni, amit a hétköznapokon is.

Forrás:
Vehofsits Veronika

Milyen szempontokat tartottatok a legfontosabbnak az esküvőszervezés során? 

A párom családjából sokan év közben a tengeren túl élnek, emellett vártunk más külföldi barátokat is, így mindenképpen bensőséges esküvőt szerettünk volna, ahol mindenkivel tudunk időt tölteni, és a családtagjaink is meg tudnak közelebbről ismerkedni. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a létszámot 30 főnél húzzuk meg – ebben a kis létszámban is a magyaron kívül még 5 másik nemzet vendégei képviselték magukat.

Hogyan választottátok ki a helyszínt?

Én imádok mindent, ami angol, így amikor először jártunk az ELTE Botanikus Kertjében, rögtön tudtuk, hogy ott megtaláltuk a tökéletes helyszínt. Mint egy Emily Brontë-filmben.

Hogyan választottad ki a ruhát?

A párom sosem hord öltönyt, ezért úgy gondoltuk, hogy az esküvőn is önmagát kell adnia: Converse cipőben, sötétkék nadrágban és egy pöttyös ingben volt.

Én tudtam, hogy nem akarok hosszú ruhát, sosem hordtam ilyet, és mivel az egész esküvő a szabadban volt, kényelmesebbnek éreztem, ha nem húzok magam után egy ruhát egész végig. Hosszasan keresgéltem a tökéletes rövid fehér ruha után, majd úgy döntöttem, hogy varratni fogok. A ruhám végleges formáját egy modern francia menyasszonyiruha-márka ihlette: Rime Arodaky.

Nagy szerencsémre egy másik menyasszony ajánlásával eljutottam egy fantasztikusan ügyes varrónőhöz, aki mindezt testre szabta nekem.

A ruhám csipke része pici falevelekből állt, amit mintha direkt ehhez a helyszínhez készítettek volna.

Forrás:
Vehofsits Veronika
eskuvoi-torta-magyar

Mi már tudjuk, hogyan mentek férjhez 2018-ban – A legnagyobb esküvői trendek

Ha 2018-ra tervezitek az esküvőtöket, már biztosan számtalan ötlet van a fejetekben, amit szeretnétek megvalósítani a nagy napon. Az esküvőszervezés komoly munka, még azoknak is feladja a leckét, akik hasonló területen dolgoznak a hétköznapokban. Hogy egy kicsit megkönnyítsük a dolgotokat, inspirációként elhoztuk 2018 esküvői trendjeit. Reméljük, lesz olyan, amelyikből ötletet tudtok meríteni a saját esküvőtökhöz.

Ide kattintva >>> olvashatjátok tovább a cikket.

Miben tértetek el a hagyományos esküvőktől?

Szeretjük a társaságot, de nem vagyunk bulizósak, így amellett döntöttünk, hogy a polgári szertartás után egy laza kerti fogadást rendezünk, és nem lesz hajnalig tartó parti.

Mi jellemezte a menüt?

Mindketten imádunk enni és főzni, kedvenceink a tapas jellegű ételek, ezért a menüsort is így állítottuk össze, sok tengeri kütyü, saláta, mini falatkák. Az esküvői tortát ikernővérem sütötte.

Ki volt felelős a dekorért?

A lufikat és a papírpomponokat én készítettem, az ültetőkártyákat, meghívót pedig a barátnőmmel közösen. De sok más részletben is segítettek barátaink, családtagok, így egy igazi közös projekt volt ez.

Mit gondolsz, sikerült mindent úgy alakítani, ahogyan szerettétek volna?

Odafigyeltünk a költségekre is, mert nagyon sok pénzt lehet egy ilyen alkalomra elkölteni csupa olyan dologra, ami „szokás”, így meg sem fordul sokak fejében, hogy lehet ezt egyszerűbben is.

Úgy gondolom, hogy egyszerű, sallangmentes, mégis stílusos esküvőnk volt, ahol igyekeztünk csak a számunkra fontos dolgokat megvalósítani.

Forrás:
Vehofsits Veronika

Forrás:
Vehofsits Veronika

Kik segítettek az esküvőnél?

barbie_cipo

3 „baki”, amit az esküvői cipővel elkövethettek

A barátnőim közül többen voltak, akik gyönyörű topánokban mondták ki a boldogító igent, de olyan is volt, aki ragaszkodott ahhoz, amit mindig is visel: a tornacipőjéhez. Más az egyszerű vászoncipőt nem cserélte volna le semmiért. Az esküvői cipővel kapcsolatban van néhány fontos szabály – de három biztosan –, amit érdemes betartani. Kattintsatok ide >>> a folytatásért!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!