Egyéb kategória

A joghurt jót tesz az egészségnek, segítünk, hogy melyik változatot válasszátok

Figyelembe véve, hogy probiotikumokat, kalciumot, káliumot és fehérjét tartalmaz, a joghurt az egyik legegészségesebb étel, amelyet ehettek. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy milyen fajta, milyen ízesítésű, és milyen zsírtartalmú joghurtot fogyasztotok.

vous - 2018.10.31.
A joghurt jót tesz az egészségnek, segítünk, hogy melyik változatot válasszátok

A Women’s Health szakértője szerint, bár sokan előnyben részesítitek a görög joghurtot, tápértékeiben valójában nagyon hasonlít a normál joghurtra. A görög joghurt több proteint, viszont kevesebb cukrot tartalmaz. A lényeg, hogy az ízesített joghurtok helyett mindenképpen válasszátok a natúr változatokat, amiket saját magatok ízesíthettek friss gyümölccsel, mézzel, fahéjjal.

Milyen előnyei vannak a joghurtnak?

Amellett, hogy kalciumban és fehérjében gazdag, olyan „jó baktériumokat” is tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert, és javítják az emésztést. Ezek a probiotikumok.

Magas, alacsony zsírtartalmú, vagy telített zsírsavaktól mentes joghurtot válasszatok?

Egy kevés telített zsír, mint például az a mennyiség, amelyet egy 2 százalékos joghurtban találtok, még jó hatással van rátok. Kerüljétek a magas zsírtartalmú változatokat is, de a telített zsírsavaktól mentes joghurtokat is, mert azok több hozzáadott cukrot tartalmaznak.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.