Egyéb kategória

Rengeteg teknőst ölnek meg a halászhajók egy friss kutatás szerint

A kisméretű halászhajók rengeteg teknőst ölnek meg Dél-Amerika partjainál egy friss kutatás szerint. A tudósok megállapították, hogy a kopoltyúhálós vadászattal van a probléma – annyi teknős kerül bele a hálókba, hogy az komolyan veszélyeztetheti az alacsony egyedszámú fajokat.
 

vous - 2018.06.08.
Rengeteg teknőst ölnek meg a halászhajók egy friss kutatás szerint

Az emberek úgy gondolják, hogy a fő probléma a nagy volumenű halászat a környezetvédelem szempontjából – pedig egy friss kutatási eredmény szerint a kisebb, de sokkal nagyobb számban létező halászatok sokkal nagyobb bajt jelentenek a bolygónk állatvilágára. Ezt igazolja az is, hogy kiderült: a kis halászatok rengeteg teknőst gyűjtenek be és ölnek meg feleslegesen a kopoltyúhálós halászat eredményeképpen.

A kopoltyúhálós halászatot már több helyen betiltották, mivel rengeteg olyan fajt is be lehet vele gyűjteni, amelyek védettek, és amelyeket egyáltalán nem akartak volna befogni a halászok. A módszer lényege egyszerű: a halászok egy függőleges hálót eresztenek le a vízbe, amibe beleakadnak a prédának szánt halak, valamint, ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, rengeteg más, egyébként nem hasznosítható élőlény.

Olvassátok tovább a cikket a Fyouture oldalán!

jeremy-bishop-160882-unsplash

Forrás:
unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon