Egyéb kategória

Rengeteg teknőst ölnek meg a halászhajók egy friss kutatás szerint

A kisméretű halászhajók rengeteg teknőst ölnek meg Dél-Amerika partjainál egy friss kutatás szerint. A tudósok megállapították, hogy a kopoltyúhálós vadászattal van a probléma – annyi teknős kerül bele a hálókba, hogy az komolyan veszélyeztetheti az alacsony egyedszámú fajokat.
 

vous - 2018.06.08.
Rengeteg teknőst ölnek meg a halászhajók egy friss kutatás szerint

Az emberek úgy gondolják, hogy a fő probléma a nagy volumenű halászat a környezetvédelem szempontjából – pedig egy friss kutatási eredmény szerint a kisebb, de sokkal nagyobb számban létező halászatok sokkal nagyobb bajt jelentenek a bolygónk állatvilágára. Ezt igazolja az is, hogy kiderült: a kis halászatok rengeteg teknőst gyűjtenek be és ölnek meg feleslegesen a kopoltyúhálós halászat eredményeképpen.

A kopoltyúhálós halászatot már több helyen betiltották, mivel rengeteg olyan fajt is be lehet vele gyűjteni, amelyek védettek, és amelyeket egyáltalán nem akartak volna befogni a halászok. A módszer lényege egyszerű: a halászok egy függőleges hálót eresztenek le a vízbe, amibe beleakadnak a prédának szánt halak, valamint, ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, rengeteg más, egyébként nem hasznosítható élőlény.

Olvassátok tovább a cikket a Fyouture oldalán!

jeremy-bishop-160882-unsplash

Forrás:
unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.