Egyéb kategória

Ingyenes és illatos gyűjtemények: gyógynövények és fűszerek a rétről

A tudatos és egészséges életmód kedvelői egyre gyakrabban választják a gyógynövényeket gyógyszer helyett, mert a természet a növényekbe tényleg rengeteg jóságot rejtett. Nyaralás vagy egy hétvégi kirándulás alkalmával érdemes bejárni néhány mezőt és rétet, sok hasznos és finom gyógy- és fűszernövényt találhatunk.

vous - 2017.08.01.
Ingyenes és illatos gyűjtemények: gyógynövények és fűszerek a rétről

A gyógynövényeket és hatásaikat persze nem árt ismerni, de mondjuk nem szükségesek különösebb botanikai ismeretek ahhoz, hogy kamillát, kakukkfüvet vagy cickafarkot szedjünk. Emellett remek kikapcsolódás és közös családi program is, ha a természetben bóklászunk, akár egy piknikkel összekötve, vagy nyaralás alatt a késő délutánban sétára indulunk a strandolás után. A színes vadvirágos csokrok mellett gyógynövényeket, vadon termő fűszereket is szedünk.

kömény

5 fűszer, amiről nem is gondolnátok, hogy egyben gyógynövény is!

Van köztetek olyan, aki egy bevásárlásnál a zöldséges standnál aszerint válogat, hogy mely növényekre számíthat a legnagyobb bajban is? És ezalatt nem a korgó hasatokra gondoltok, hanem az egészségetekre? Mert bizony akadnak olyan fűszerek, amelyek nem csak az ízlelőbimbóitok miatt fontosak.

Néhány szabályt érdemes betartani azért, és az sem árt, ha van velünk egy kis méretű növényhatározó vagy gyógynövényes könyv, illetve olló és kés, kosárka vagy műanyag tál, papírdoboz – zacskóba sose tegyük a növényeket, mert tönkremennek.

Forrás:
Cookta

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!