Egyéb kategória

Krémes csokifagyi házilag, gép nélkül – 3 alapanyaggal

Mi jobb lehet nyáron, mint egy krémes és hűsítő fagyi, amiért bármikor benyúlhatunk a hűtőbe, ha egy kis frissítő kényeztetésre vágyunk? Mi a házi, saját készítésű változatra szavazunk, mert nagyon egyszerű, fagyigép nélkül is lágy és selymes, pár perc alatt elkészíthető, és nem mellesleg: tudjuk, mi van benne!

vous - 2018.07.28.
Krémes csokifagyi házilag, gép nélkül – 3 alapanyaggal

Csokifagyi sokféle kapható készen is, de kiadósabb és finomabb is a házi változat. Ráadásul tényleg nagyon egyszerű, pikk-pakk összeállítható, ráadásul némi kis extrával fel is turbózhatjuk. Az alaprecepthez csak sűrített tej, tejszín és holland, vagyis cukrozatlan kakaópor kell, és ha kellően habosra felverjük, akkor fagyasztás után is könnyű, krémes marad.

Nem szükséges hozzá fagyigép, sőt időnként sem kell átkeverni, mint a legtöbb receptnél.

Ha az alapváltozatot készítjük, akkor tálaláskor egy kis tejszínhab és friss gyümölcs nem árt mellé, de akár a fagyialapot magát is gazdagíthatjuk csokidarabkákkal, aprított vagy egész mogyoróval, kekszmorzsával, mandulalapocskákkal, de fűszerként egy kis fahéjat, vaníliát is tehetünk bele, bátrabbak gyömbérrel, csilivel is kipróbálhatják, mert isteni!

A krémes házi csokifagyi receptjét ide kattintva >>> olvashatjátok.
 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek