Egyéb kategória

3 reggeli rituálé, amit akkor se hagyjatok ki, ha káoszosan indul a napotok

Mindig vannak kifogások arra, miért indul valakinek őrült módon a napja. Pedig ha tudatosak vagytok már reggel, képesek lesztek jobban kézben tartani az egész napot. Nem kell mást tennetek, mint körülbelül öt perccel korábban ébredni a szokásosnál, és a telefonnyomkodás helyett a következő három dolgot rutinná tenni.

vous - 2017.07.11.
3 reggeli rituálé, amit akkor se hagyjatok ki, ha káoszosan indul a napotok

1.

Minden reggel igyatok meg egy nagy pohár citromos vizet. Éjszaka, főleg ha nagyon meleg van, rengeteg folyadékot veszítetek, amit reggel érdemes pótolni. A citromos víz beindítja az anyagcserét, a C-vitamin löketet ad a szervezetnek. A többi jóságról sztárszerzőnk, Takács Nóra egy korábbi videójában mesélt nektek, nézzétek újra:

Objektum doboz

Ha szeretitek a kihívásokat, tartsatok 28 napos reggeli citromos víz kihívást. A végére állítólag (a VOUS-lányok közül még senki nem próbálta) sokkal energikusabbak lesztek.

A reggeli citromos víznek egyébként számtalan verziója létezik. Van, aki a sima, szoba-hőmérsékletű vagy langyos vízre esküszik, és van, aki a citrom helyett tengeri sót tesz bele. (Brrr.)

2.

Reggelente ne a telefonotokhoz nyúljatok elsőként, hanem miközben isszátok a vizet, gondoljátok át a napotokat, majd 5 percig meditáljatok. Nem kell ehhez gurunak lenni, alapszinten elég csak lehunyni a szemeteket, és befejezni a következő mondatokat:

  • Ma hálás vagyok azért, mert…
  • A mai napom azért lesz jó, mert…
  • A mai napom szép szava a…

3.

Végezzetek el egy egyszerű légzőgyakorlatot.

  • Helyezkedjetek el törökülésben vagy üljetek le egy székre.
  • Hunyjátok le a szemeteket, az egyik kezeteket ejtsétek lazán az öletekbe.
  • A másik kezetek középső ujjával érintsétek meg a homlokotok közepét. A szabad ujjaitok valamelyikével (ahogy a legkényelmesebb) fogjátok be a bal orrlyukatokat, és a jobb orrlyukatokon vegyetek lassan (nagyon lassan) levegőt.
  • Tartsátok bent 2-3 másodpercig.
  • Majd a bal orrlyukatokon fújjátok ki (persze, ehhez be kell fogni a job orrlyukatokat, amelyiken eddig a levegőt vettétek).

Egészen addig végezzétek a gyakorlatot, amíg nem érzitek úgy, hogy készen álltok a napra.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.