Egyéb kategória

Agyserkentő tápanyagok, amikre szükségetek van

Tele vannak a gyógyszertárak mindenféle csodapirulákkal, amik azt ígérik, hogy feltöltenek energiával, lendületet adnak, és gyorsabban megy majd tőlük a tanulás, vagy épp javítják a memóriát. A hatásukban nem kételkedem, de mutatok most pár természetesebb módot arra, hogy könnyebben tudjatok koncentrálni és teljesíteni.

vous - 2015.08.22.
Agyserkentő tápanyagok, amikre szükségetek van

Vas


Korábban már írtunk nektek arról, hogy a vas elengedhetetlen a szervezet számára. Mivel az agysejteknek oxigén kell, aminek szállításához a vér vastartalma is hozzájárul, ezért nagyon is fontos, hogy vashiány esetén azonnal kezdd el pótolni a szervezeted számára szükséges mennyiséget. A természetes a legjobb, de ha gyors és hatékony megoldásra van szükséged, ne habozz a vastabletták beszerzésével.

Koffein

Az első gondolatunk: kávé, kávé, kávé. Köztudott, hogy ébren tart, és javíthatja a teljesítőképességünket is. Az energiaitalok helyett is jobb, ha inkább ezt iszod, de persze csak mértékkel. A teában is van koffein, szóval ha a kávé teljesen tabu nálad, akkor ezzel ébren tarthatod magad egy ideig. A kávé segít összpontosítani, de ha hosszú távon túl nagy mennyiségben fogyasztod, szorongást is okozhat.

Cukor

Jó, tudom. Senki nem akar cukrot enni, mert hizlal, meg blabla. Viszont ha azonnali hatást szeretnél elérni, akkor ez a legjobb megoldás, amit választhatsz. A kellő vércukorszint biztosítja az agy számára szükséges tápanyagellátást. A cukor hatása ugyan gyors, de csak 15–46 percig tart. Ne egyél meg egy zsák cukrot, csak igyál valami cukros üdítőt, egyél valami kisebb (vagy nagyobb) édességet, mert a szervezeted energiát nyer, miközben lebontja a cukrot. De ne feledd: fő a mértékletesség!

Magnézium


A stressz ellen a legjobb a magnézium! A zöldségek, gyümölcsök, halak és tejtermékek tartalmazzák legfőképp, de az étcsokoládéban is megtalálható. A patikákban is bőven válogathatsz közülük, de köztudott, hogy a felszívódásuk eredményesebb, ha B6-vitamint is tartalmaz a készítmény.

Ha fontosak számodra az idegeid, és szeretnéd megkímélni az agyadat az idegbajtól, próbálj változtatosan étkezni, és minden napra iktass be az étrendedbe valamilyen gyümölcsöt vagy zöldséget!

Omega–3 zsírsavak

A zsírsavak, főként az omega–3, serkentik az agyat, mentálisan frissítenek, és a memóriánkra is nagyon jó hatással vannak. Ha halat eszel, azzal csak jót teszel magadnak. Nem baj, ha nincs kedved a halat nézni a sütőben és várni, hogy kész legyen, de az sem, ha már az illatától is rosszul vagy. Szerencsére kapszula formájában ez is kapható a gyógyszertárakban.

Csoki


Bármennyit, bármikor, bármilyen formában. Ha valami édes, cukros, csokis: imádom. Már az is energiával tölt fel, ha bekaphatok egy-két kockát. Élénkítő hatása a cukortartalmából fakad. A magnéziumhoz hasonlóan ez is jó hatással van a stressztűrő képességünkre és az idegeink működésére.

Lányok, ti mivel tartjátok ébren magatokat, vagy serkentitek az agyatokat, ha munkáról, tanulásról van szó?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.