Egyéb kategória

Elcsúsztatok a jégen? Ha ezeket a tüneteket észlelitek, ne halogassátok a dokit!

Mintha egy kicsit már olvadozna a jég, de azért itt-ott még mindig komplett korcsolyapályákat találunk. Tudjuk jól, hogy lassan, pingvinléptekben szabad csak közlekedni, de néha még ez sem előzi meg az esést. Mi az a pont, amikor nem szabad halogatni, és irány a doki?

vous - 2017.02.02.
Elcsúsztatok a jégen? Ha ezeket a tüneteket észlelitek, ne halogassátok a dokit!

Ebben az időben aztán elég egyetlen rossz lépés, és már fekszünk is a jégen. Egy esés közben aztán rengeteg testrészünket megüthetjük, csípőnket, hátunkat, csuklónkat, és a lista így megy tovább. Most utánanéztünk a Webbetegen, mik azok a tünetek, amikor tilos várni és orvoshoz kell menni.

Szédülés, fejfájás, hányinger

Megcsúsztatok, és a fejeteket érte a legnagyobb ütés? Ha ezután nemcsak egy piros púp lesz ott, hanem szédültök és hányingeretek van, nehogy azt gondoljátok, egy fájdalomcsillapítóval le van tudva a dolog! Irány a doki, mert az agyrázkódás cseppet sem ártalmatlan dolog.

Intenzív hátfájdalom

Legtöbbször a hátunkra és a fenekünkre esünk, és ha szerencsénk van, csak egy kis ideig érezzük az ütés helyét. Ha viszont a csúszás után a hátatok vagy derekatok hirtelen intenzíven kezd el fájni, nem szabad napokat várni a kivizsgálással.

has

Fáj a hasatok? Megvan, mikor kell vele orvoshoz fordulni!

A hasfájás okai olyan szerteágazóak lehetnek, hogy érdemes orvoshoz fordulni a pontos diagnózisért. Bizonyos egyértelmű eseteken túl ajánlatos egy hasi ultrahangvizsgálattal kezdeni, ahol sok mindenre fény derülhet. 

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok!

Erős fenékfájdalom

Azt gondolnánk, hogy egy fenékre esés apróság, semmi komoly dolog nem származhat belőle. Pedig valójában, ha nagyon erős ütés éri, zúzódás alakul ki, és az bizony hetekig tud fájni. Ilyenkor pihenni kell, borogatni, nem szabad nagyon ráülni, és még egyszer mondom: pihenni kell. Ha a fájdalmak sehogy sem múlnak pár nap után sem, menjetek orvoshoz, mert egy nagyobb repedés hónapokig gyógyul.

Csuklóval kapcsolatos sérülések

Ha hiszitek, ha nem, néha még egy törést sem veszünk észre azonnal. Azt mondjuk, meghúzódott, kificamodott, és várjuk a csodát; pedig sokszor egy percet sem kéne várni. Ha a fájdalom nagyon éles, kis mozgatást sem bírtok elviselni, menjetek orvoshoz. Ha csak kirándult a csuklótok, pihentessétek és hűtsétek, ez nem gyógyul meg egyetlen nap alatt, de ha kicsit sem javul, szintén irány a doki.

Lábfájdalmak a boka környékén

A lábakkal az a helyzet, hogy általában a boka környéke van veszélyben. Egy nagy esés után lehet bokaficamotok, ilyenkor jegelni kell, pihentetni és felpolcolni a lábakat. Ha viszont a bokátokon a duzzanat nem múlik, elkezd belilulni, akár szalagszakadásról is szó lehet, ami heteken át fog gyógyulgatni. És minél később mentek dokihoz, annál később kezdi ezt el.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.