Világ

Miért kellett ezt csinálni a régi mesékkel?

Ugye nektek is volt kedvenc mesétek kiskorotokban? Persze hogy volt, ahogy nekem is. Már csak az a kérdés, hogy nektek bejön-e, amit manapság művelnek a régi rajzfilmekkel.
vous - 2015.07.28.
Miért kellett ezt csinálni a régi mesékkel?

Egyik nap kapcsolgattam a tévét, és egy mesecsatornán belefutottam az egyik legeslegkedvencebb rajzfilmembe, csak nem éppen az eredeti verzióba. Bevallom őszintén, nem tetszett. Nagyon nem. Ezért összeszedtem nektek néhány mesét, amikből animációs verziót készítettek, de sajnos nem sikerültek a legjobban.

Micimackó

„Hajnalodik, kiugrom az ágyból…” Nem is kell folytatnom a dalszöveget, biztos vagyok benne, hogy máris dúdoljátok magatokban. A Micimackó az egyik olyan örökzöld mese, amit minden gyerek imád, függetlenül attól, hogy mikor született. Akár még most is megnézek belőle néhány részt, és megint gyereknek érzem magam. De sajnos a mai gyerekek már nem élvezhetik a régi Micimackó nyújtotta élményeket, köszönhetően az animációknak. Nézzétek, mit műveltek a Százholdas Pagonnyal!

Tom és Jerry

A szokásos cica-egér harc, amit biztos ti is nagyra nyílt szemekkel bámultatok a tévében kiskorotokban, és sehogy sem tudtátok megunni. Fura, de akkor nem is hiányzott, hogy beszéljenek a szereplők, mivel a való életben sem beszél egy macska vagy egy egér. Helyette elég volt látni a viaskodásokat és a hatalmas eséseket, amiken még most is nagyokat kacagunk. Egész meglepő módon valamiért most már beszélni is megtanultak Tomék, aminek én nem nagyon örülök. Elvesztette a varázsát a mese, inkább maradnék az eredetinél…

Piroska és a farkas, avagy PiROSSZka (?)

Még a nagyszüleink is ismerik a sztorit: „szegény Piroska, akit el akart kapni a farkas”. De azért azt tegyük hozzá, hogy a végére rendesen átjárt a farkas eszén a kislány. Na meg minket is jól becsaptak azzal, hogy animációs filmet készítettek belőle – nagyon is. Nézzétek csak!

Tudom, hogy egyre gyorsabban fejlődik a technológia, ezzel tényleg semmi baj nincsen, haladjunk a korral, én is ezt vallom. DE! Ne bolygassuk meg azokat a régi dolgokat, amik úgy jók, ahogy vannak. Felesleges.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.