Világ

Eltűntek a meséink

Reggel van, anya ébreszt, suliba kell menni. Hozza a kakaót és közben már kapcsolja is be a tévét, hiszen tudja, ilyenkor pont a kedvenc mesém megy. Amíg felébredek, elszürcsölöm az akkor még kávé helyett fogyasztott édes italt, és homályos tekintettel nézem Arnoldot és Helgát.
vous - 2015.07.18.
Eltűntek a meséink

Ugye, bennetek is felderengnek a hasonló, édes gyerekkori emlékek? Annyira „öregek” lettünk, hogy joggal mondhatjuk: már a mesék sem a régiek. Merthogy tényleg nem. Ezért most egy kis nosztalgiára invitállak titeket!

Hé, Arnold!

Személyes kedvencem a „futball” fejű, kedves srác esete Helgával. Helga, az undok osztálytárs, aki titokban szerelmes volt főhősünkbe. Kigúnyolta, bántotta Arnoldot, majd sírógörcsök közepette mindent megbánt, amikor pedig senki sem hallotta, szerelmet vallott a fiúnak. Tipikus jelenet az általánosból: mindig abba a fiúba voltunk szerelmesek, akit a leginkább csúfoltunk. Így ment ez akkoriban. (A videomegosztókon találhattok még pár részt magyarul is.)

A varázslatos iskolabusz

A tanulmányi kirándulások netovábbja. Reméltük, hogy egyszer mi is elmegyünk egy ilyen varázslatos utazásra. Én már annak is örültem volna, ha egyszer egy „amerikai” iskolabusszal mehettem volna suliba. Gyermekkorunk talán legértelmesebb meséje volt ez. Játszva tanított meg bennünket, hogyan is működik az emberi test és a nagyvilág. Utazhattunk a gyomorban, a légcsőben és volt, hogy az űrbe is feljutottunk. Zseniális volt!

Doug

„Kedves naplóm! Patti Majonéz ma végre rám mosolygott az iskola folyósóján.” Doug, a kisiskolás srác a napját mindig naplóírással kezdte és azzal is fejezte be. Megosztotta velünk, mi történt vele aznap, miken ment keresztül, és persze Patti Majonéz is állandó téma volt. Hiányzik ez az aranyos mese!

A bolygó kapitánya

Föld, tűz, szél, víz, szív! Ez az öt elem alkotja A bolygó kapitányát. A sztori szerint a föld istennője, Gaia aggódik a bolygó jövője miatt, ezért úgy dönt, az öt elem szimbolikus gyűrűjét szétosztja négy kontinens öt gyermeke között. Ők a Planétások, akik ha egyesülnek, megjelenik a Bolygó Kapitánya. A főhős szuper képességekkel bírt, azonban gyenge pontja neki is volt: a légszennyezés és minden, ami károsíthatja a Földet. Ő és a négy fiatal harcolt a természeti katasztrófákat szimbolizáló gonoszokkal. Izgalmas kis sorozat volt.

Ezek az én kedvenc meséim voltak. Írjátok meg, nektek melyik volt a kedvencetek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.