Test

Nem kötelező naptejben tocsogni: három természetes tipp leégés ellen

Teljesen érthető, hogy nem szeretitek magatokat naptejjel kenegetni. Ragad, sokszor a strandon idegesítően olvad le rólatok, és a környezetetekben az összes homokszem rátok tapad. Éppen ezért itt van néhány tipp arra, hogy mivel óvhatjátok még meg a bőrötöket a naptejen kívül.
vous - 2015.07.08.
Nem kötelező naptejben tocsogni: három természetes tipp leégés ellen

Egyetek több zöldet!

A kutatók szerint a zöldségekben és növényekben gazdag diéta sokat segíthet abban, hogy ne legyetek hajlamosak a leégésre. A felmérések szerint minél több antioxidánst tartalmazó ételt esztek, a szervezetetek annál ellenállóbb lesz a nap káros hatásaival szemben. Nem is beszélve arról, hogy egy finom zöld turmix még energiával is feltölt titeket.

Igyatok teát!

Azt eddig is tudtuk, hogy a zöld teának számos pozitív tulajdonsága van. Most pedig egy amerikai kutatás azt is bebizonyította, hogy a rendszeres fogyasztásától strapabíróbb lesz a bőr. Tehát ha naponta egyszer kávé helyett inkább egy csésze zöld teát isztok meg, akkor nyáron kevésbé kell tartanotok a leégéstől.

Rágcsáljatok répát, egyetek sárgabarackot

A legfrissebb felmérések szerint a karotinokban gazdag zöldségek és gyümölcsök elősegítik azt, hogy a bőrötök visszaverje az UV-sugárzást. A karotin egyes növények élénkpiros, narancssárga vagy sárga színét kölcsönzi, így például a répával vagy a sárgabarackkal biztos, hogy nem foghattok mellé.

Persze nagyon fontos tudni, hogy ezek a módszerek lassú lefolyásúak, tehát attól, hogy esztek egy marék spenótot répával és leöblítitek zöld teával még nem kell azonnal a tűző napra rohannotok. Sőt, a legtökéletesebb természetes védelem a leégés ellen értelemszerűen az, ha a legmelegebb órákban tényleg nem fekszetek ki aszalódni a napra.

Címkék: #bor #naptej #strand
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.