Otthon

A laminált padló lerakásának fortélyai

Szeretjük a laminált padlót, mert könnyen kezelhető, mutatós, számtalan változatban készül, így könnyen meg tudjuk találni a nekünk megfelelőt. Lerakása nem igényel különleges szaktudást, akár házilag is kivitelezhető, ha körültekintőek vagyunk.
vous - 2023.01.26.
A laminált padló lerakásának fortélyai

Laminált padlót bármelyik évszakban beépíthetünk, akár télen is, ezért érdemes megismerkedni a lerakás alapjaival.

Szakszerű előkészítés

Ha szőnyegpadló vagy régi padozat van a helyiségben, azt érdemes eltávolítani. Akkor lesz szép a laminált padló, ha teljesen sík felületre helyezzük. Ezt esztrich betonnal tudjuk a legkönnyebben kialakítani, ráadásul száradási ideje is rövidebb, persze a technológiától és a rétegvastagságtól függően.

A laminált padló kiválasztása

Mérések alapján számoljuk ki az anyagszükségletet, de mindig vegyünk körülbelül 5-10%-kal többet a leeső darabok miatt.

A szállítást csak néhány nappal a lerakás előtt kérjük, és egyből abba a helyiségbe tegyük a laminált padlót, ahol a lerakás történik. Legalább két napra lesz szükség, amíg a lapok a belső hőmérsékletet átveszik, így nem kell később méretváltozással számolnunk.

Lerakás lépésről lépésre

A portalanított felületre először helyezzük fel a párazáró fóliát átfedéssel, a széleken a falra felhajtással. Erre kerül a megfelelő padlóalátét, attól függően, hogy padlófűtésre, lakótelepi lakásba vagy családi házba kerül.

Lerakásnál a helyiségben körben és a küszöbnél hagyjunk ki dilatációs hézagot, az utóbbinál a burkolatváltó profil eltakarja majd. A lapok illesztésére gumikalapáccsal először hosszában, majd keresztben rásegíthetünk. A csöveknél speciális kialakítás szükséges, amiben a lyukfűrész segíthet minket.

A munkára a koronát a szegélyléc elhelyezése teszi fel: a fal típusától függően csavarozással vagy ragasztással végezhetjük el a műveletet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.