Otthon

Hogyan díszítsük fel garzon lakásunkat karácsonykor

Karácsony közeledtével mindannyiunkat elfog a díszítési láz. Sokan összetett, egész lakásra kiterjedő, extravagáns dekorációkkal próbálják meg túlszárnyalni ismerőseiket, de vagyunk jó páran, akik egyszobás albérletben vagyunk kénytelenek eltölteni az ünnepeket.
vous - 2022.10.28.
Hogyan díszítsük fel garzon lakásunkat karácsonykor

A helyhiány azonban nem szabad, hogy kedvünket szegje, hiszen egy kis találékonysággal bármilyen lakást karácsonyi mennyországgá változtathatunk.

Karácsonyfa

A legfontosabb dekorációs eszköznek mindenképpen a karácsonyfák számítanak. Ha teljes méretű fenyő vagy műfenyő választása mellett döntünk válasszunk magas és keskeny fát, ami nem foglal el túl sokat lakásunk alapterületéből. Ha ez nem opció választhatunk a kisebb, kb. 1 m magas műfenyők közül melyeket akár asztalon vagy íróasztalon is elhelyezhetünk.

Jó megoldást jelenthetnek az előre kidíszített, cserepes növény méretű műfácskák, melyeket kifejezetten arra találtak ki, hogy asztalokat, vagy komódok tetejét díszíthessük velük.

Forrás: Pexels

Fénysorok

Talán kevés szebb dolog van egy jól elrendezett hangulatvilágításnál. Fokozottan igaz ez a hosszú téli éjszakákon, ezért egy-egy galériára csavart fénysor (esetleg örökzöld girland kíséretében) decemberben a legjobb dekorációs elemek között van.

Egyéb díszek

Az egyszobás ingatlanokban az ágy dekorálásával és a huzatok “aktualizálásával” is sokat dobhatunk az összképen. Ne felejtsünk el a karácsonyi mintás plédek és díszpárnák közül is válogatni. Emellett egy-egy ünnepi tematikájú bögre, vagy mintás gyertya is sokat tud dobni a hangulaton. Nem szabad elfelejteni, hogy az ördög a részletekben rejlik!

Ha a rendelkezésünkre álló hely adottságai egy kicsit trükkössé is teszik a dekorálást, ne rettenjünk meg a kihívástól, hanem rukkoljunk elő valami igazán eredetivel!

Borítókép: GaudiLab / Shutterstock.com

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!