Egyéb kategória

6 egyszerű ok, amiért hullhat a hajatok

Mindannyiunk kapott már frászt egy-egy hajmosás vagy -szárítás után a kihullott hajmennyiségtől. Ne ijedjetek meg, legtöbbször semmi komoly nem áll a háttérben, csupán jó, ha pár dologra odafigyeltek. 

vous - 2017.01.10.
6 egyszerű ok, amiért hullhat a hajatok

Íme néhány ok, ami miatt hullhat a hajatok! 

haj fésű kefe

Hullik a hajatok? Ilyen betegségek állhatnak a hátterében

Legrosszabb rémálmaink egyike, hogy hajmosás után több marék hajat találunk a kádban. Sajnos velem megtörtént már, köszönhetően a nem megfelelő hajfesték használatának és a túl gyakori formázásnak. A hajhullásnak azonban számos oka lehet, és fontos azt is tudni, milyen mértékű hajveszteség a normális.

A cikk folytatása ITT jön!

Vitaminhiány

B12 és vas! Ha durván hullik a hajatok, próbáljátok meg ezeket a vitaminokat pótolni!

Tépitek, húzzátok a hajatokat

Ha megláttok egy gubancot, gondolkodás nélkül nekiestek a fésűvel, és tépitek ide-oda, amíg ki nem jön? Rossz ötlet! Használjatok bontófésűt, és mindig alulról kezdjétek kibontani a csomót!

Túl forró hajformázók

Mindennap vasaljátok, göndörítitek stb. a hajatokat? Ne tegyétek, töredezni fog a hajvég, míg végül le is törik… 

hajszárító haj frizura

Nem lehetetlen: így lesz szögegyenes a hajatok hajvasaló nélkül

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy valóra válhat az egyik legnagyobb álmunk. Szögegyenes haj hajvasaló és ledöredezett hajvégek nélkül? Nem lehetetlen.

Ezt figyeljétek!

Túl sokszor festitek

Nem árulok el újdonságot, hogy a hajfestékek tele vannak vegyi anyagokkal. Hogy ez mennyire jó a hajunknak? Hébe-hóba belefér, de nem kéthetente! Itt mindent kérdésetekre választ kaptok a hajfestéssel kapcsolatban!

Ha mindig lófarokban van a hajatok

ITT kiderül, mit is okozhat a szoros konty vagy lófarok. 

Más gyógyszerek

Az antidepresszánsok és a magas vérnyomás elleni tabletták okozhatnak hajhullást. Ha folyamatosan gyógyszert szedtek, és hullik a hajatok, konzultáljatok az orvosotokkal.

Címkék: #haj #hajhullás
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.