Egyéb kategória

Angyalfürtök karácsonyra: így készíthettek ti is álomszép hullámos frizurát

Imádom, hogy még akkor is sokkal varázslatosabb lesz az egész világ karácsonykor, ha nem is hullik hatalmas pelyhekben a hó. Hát persze hogy ilyenkor megjön a kedvünk egy szép frizurához és szuper sminkhez, úgy is, hogy rajtunk kívül maximum a közeli családtagjaink látják. De sokszor épp a megvalósítás része a nehéz, hiszen hogyan döntsük el, mit válasszunk? És a még nagyobb kérdés: hogyan csináljuk meg?

vous - 2016.12.21.
Angyalfürtök karácsonyra: így készíthettek ti is álomszép hullámos frizurát

Ha karácsony, akkor a csillogás garantált, bárhova is nézünk. A fákon, a házakon, az ajándékcsomagokon; de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hajatokat is kötelező teletűzdelni fényes csatokkal. Kíváncsi lettem, vajon az ünnepek alatt mi hódít igazán, és hogyan készíthetünk meseszép karácsonyi frizurát, így a Vanity Store Budapest fodrászához, Kővári Szilviához fordultam.

Kővári Szilvia – a Vanity Store Budapest fodrásza

Kővári Szilvia – a Vanity Store Budapest fodrásza

„Második generációs fodrász vagyok, a nagypapám Budapest belvárosában volt borbélymester, így ő is a segítségemre volt a szakma megismerésében. Szerencsés helyzetben vagyok, mert az évek alatt a Magyarországon forgalmazott professzionális termékek széles skálájával sikerült dolgoznom. A legbüszkébb mostanáig a Kérastase-nagyköveti címemre vagyok, egy országos verseny keretein belül sikerült elnyernem.”

Követhetitek a Vanity Store Budapest fodrászatot Facebookon és Instagramon is.

Lerántjuk a leplet a legünnepibb frizuratrendekről

A karácsonyi időszak nem a nagy változtatásokról szól, olyannyira nem, hogy a legtöbben inkább a megszokott frizurájukat szeretik elegánsabb verzióban elkészíteni. Ilyenkor a visszafogottabb stílus kerül előtérbe, csatok, kontyfésűk, egyéb ékszerek nem is igazán kerülnek a hajba.

A szépen beszárított frizura vagy a laza hullámok válnak abszolút kedvenccé.

Kővári Szilvia is az utóbbit választotta, amikor megkértem, készítsen nekem egy ünnepi frizurát. A végeredményt fotósunk, Anna találóan angyalhajnak nevezte el, és a jó hír, hogy ti is elkészíthetitek magatoknak!

Így maradnak meg a hullámok akár napokig

Amit rögtön az elején elárulnék, az az, hogyan lehet TÉNYLEG sokáig megőrizni a hullámokat. Én ugyanis pontosan tudom, milyen idegesítő, amikor este hétkor még a hajunkat tekerjük a hajsütő vas köré, három órával később pedig pont olyan egyenes lesz, mintha kivasaltuk volna. Szilvia módszerével viszont 4 (!) nap múlva is látszottak a hullámok a hajamban.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Hullámos ünnepi frizura lépésről lépésre

  1. A legelső lépés, hogy már a mosásnál érdemes olyan sampont és hajápolót használni, ami megkönnyíti a hullámosítást, ugyanez pedig a fixálókra is igaz.
  2. Sokan ott rontják el a göndör tincseket, hogy a még meleg hajat elkezdik szétszedni, ami a hullámok legnagyobb ellensége, hiszen a tenyéren lévő nedvesség kisimítja őket. Esetleg fel lehet tűzni a tincseket még meleg állapotban, de a lényeg, hogy csak akkor végezzétek el az utolsó simításokat, ha már kihűltek.
  3. A végén pedig jöhet egy párataszító lakk, hogy tartósabb legyen az eredmény.
hajgöndörítés vous lányok

„Két fordulás között alig vártam, hogy reggel legyen” – így (ne) készítsetek hullámos hajat!

Kezdhetném a cikket azzal, hogy akinek egyenes haja van, az hullámosat akar, és fordítva, de inkább azt mondom, a VOUS-lányok mindenféle fürtökkel rendelkeznek, de egy napra mindenki hullámosat varázsolt magának. Mindezt pedig azért, hogy megosszuk veletek, mik azok az eszközök és praktikák, amiket jobb, ha elkerültök, vagy épp beépítitek a napi rutinotokba.

A cikket és a mi trükkjeinket ITT nézhetitek meg.

A titok a csavarásban rejlik

Az én frizurám hajsütő vassal készült, de Szilvia nem csak szimplán köré csavarta a tincseket, ahogy én szoktam néha próbálkozni vele otthon. Helyette ő kiválasztott egy fürtöt, és elsőként az a rész került a két vas közé, ahonnan a hullámok kezdődtek.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ezt követően fokozatosan, lassan lefelé húzta a hajsütő vasat, néhány centiméter után pedig tekert egyet az adott tincsen, és közben kicsit visszább fordította a hajsütő vasat, hogy újabb hullámok keletkezzenek.

Miután minden tincsen átmentünk, tőemelő por került a hajtövekhez, mivel egy hosszú hajnak a súlya sem kevés, és könnyen lelapíthatja a frizurát. Persze megvártuk, míg kihűlt, ezt követően kifésülte, és

már el is készült a meseszép angyalhaj!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Amit minden (hosszú hajú) lánynak tudnia kell

Akinek volt már valaha hosszú haja, pontosan tudja, hogy van munka vele bőven. A hajmosás sokkal tovább tart, a szárítás-fésülés meg aztán pláne, télen pedig pont ugyanannyira igénybe veszi a hajunkat az időjárás, mint nyáron. Ezért mindenképpen szüksége van kényeztető pakolásra! Ebbe akár olajat is tehettek, és fontos, hogy ne a hajtöveknél kezdjétek felvinni, hanem lejjebb, valahol középtájon.

Így sokkal egészségesebb, fényesebb marad, amitől a hullámok is szebben mutatnak majd.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna
instagram haj sarkadi nina

Szuperlátványos frizurák, amikkel ti lehettek az Instagram királylányai

Voltatok már úgy, hogy megcsináltátok a hajatokat, ami a tükörben szuperül nézett ki, viszont a képeken teljesen máshogy festett? Nyugi, nem vagytok egyedül! A menő Insta-frizurák titkára eddig mi sem jöttünk rá.

Nina ellátogatott a Vanity Store Budapest szalonba, hogy ott beavassák a legújabb Insta-trendekbe, és készítsenek neki egy olyan frizurát, amivel a közösségi oldalakon jó sok lájkot bezsebelhet. A cikket IDE KATTINTVA olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.