Egyéb kategória

Angyalfürtök karácsonyra: így készíthettek ti is álomszép hullámos frizurát

Imádom, hogy még akkor is sokkal varázslatosabb lesz az egész világ karácsonykor, ha nem is hullik hatalmas pelyhekben a hó. Hát persze hogy ilyenkor megjön a kedvünk egy szép frizurához és szuper sminkhez, úgy is, hogy rajtunk kívül maximum a közeli családtagjaink látják. De sokszor épp a megvalósítás része a nehéz, hiszen hogyan döntsük el, mit válasszunk? És a még nagyobb kérdés: hogyan csináljuk meg?

vous - 2016.12.21.
Angyalfürtök karácsonyra: így készíthettek ti is álomszép hullámos frizurát

Ha karácsony, akkor a csillogás garantált, bárhova is nézünk. A fákon, a házakon, az ajándékcsomagokon; de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hajatokat is kötelező teletűzdelni fényes csatokkal. Kíváncsi lettem, vajon az ünnepek alatt mi hódít igazán, és hogyan készíthetünk meseszép karácsonyi frizurát, így a Vanity Store Budapest fodrászához, Kővári Szilviához fordultam.

Kővári Szilvia – a Vanity Store Budapest fodrásza

Kővári Szilvia – a Vanity Store Budapest fodrásza

„Második generációs fodrász vagyok, a nagypapám Budapest belvárosában volt borbélymester, így ő is a segítségemre volt a szakma megismerésében. Szerencsés helyzetben vagyok, mert az évek alatt a Magyarországon forgalmazott professzionális termékek széles skálájával sikerült dolgoznom. A legbüszkébb mostanáig a Kérastase-nagyköveti címemre vagyok, egy országos verseny keretein belül sikerült elnyernem.”

Követhetitek a Vanity Store Budapest fodrászatot Facebookon és Instagramon is.

Lerántjuk a leplet a legünnepibb frizuratrendekről

A karácsonyi időszak nem a nagy változtatásokról szól, olyannyira nem, hogy a legtöbben inkább a megszokott frizurájukat szeretik elegánsabb verzióban elkészíteni. Ilyenkor a visszafogottabb stílus kerül előtérbe, csatok, kontyfésűk, egyéb ékszerek nem is igazán kerülnek a hajba.

A szépen beszárított frizura vagy a laza hullámok válnak abszolút kedvenccé.

Kővári Szilvia is az utóbbit választotta, amikor megkértem, készítsen nekem egy ünnepi frizurát. A végeredményt fotósunk, Anna találóan angyalhajnak nevezte el, és a jó hír, hogy ti is elkészíthetitek magatoknak!

Így maradnak meg a hullámok akár napokig

Amit rögtön az elején elárulnék, az az, hogyan lehet TÉNYLEG sokáig megőrizni a hullámokat. Én ugyanis pontosan tudom, milyen idegesítő, amikor este hétkor még a hajunkat tekerjük a hajsütő vas köré, három órával később pedig pont olyan egyenes lesz, mintha kivasaltuk volna. Szilvia módszerével viszont 4 (!) nap múlva is látszottak a hullámok a hajamban.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Hullámos ünnepi frizura lépésről lépésre

  1. A legelső lépés, hogy már a mosásnál érdemes olyan sampont és hajápolót használni, ami megkönnyíti a hullámosítást, ugyanez pedig a fixálókra is igaz.
  2. Sokan ott rontják el a göndör tincseket, hogy a még meleg hajat elkezdik szétszedni, ami a hullámok legnagyobb ellensége, hiszen a tenyéren lévő nedvesség kisimítja őket. Esetleg fel lehet tűzni a tincseket még meleg állapotban, de a lényeg, hogy csak akkor végezzétek el az utolsó simításokat, ha már kihűltek.
  3. A végén pedig jöhet egy párataszító lakk, hogy tartósabb legyen az eredmény.
hajgöndörítés vous lányok

„Két fordulás között alig vártam, hogy reggel legyen” – így (ne) készítsetek hullámos hajat!

Kezdhetném a cikket azzal, hogy akinek egyenes haja van, az hullámosat akar, és fordítva, de inkább azt mondom, a VOUS-lányok mindenféle fürtökkel rendelkeznek, de egy napra mindenki hullámosat varázsolt magának. Mindezt pedig azért, hogy megosszuk veletek, mik azok az eszközök és praktikák, amiket jobb, ha elkerültök, vagy épp beépítitek a napi rutinotokba.

A cikket és a mi trükkjeinket ITT nézhetitek meg.

A titok a csavarásban rejlik

Az én frizurám hajsütő vassal készült, de Szilvia nem csak szimplán köré csavarta a tincseket, ahogy én szoktam néha próbálkozni vele otthon. Helyette ő kiválasztott egy fürtöt, és elsőként az a rész került a két vas közé, ahonnan a hullámok kezdődtek.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ezt követően fokozatosan, lassan lefelé húzta a hajsütő vasat, néhány centiméter után pedig tekert egyet az adott tincsen, és közben kicsit visszább fordította a hajsütő vasat, hogy újabb hullámok keletkezzenek.

Miután minden tincsen átmentünk, tőemelő por került a hajtövekhez, mivel egy hosszú hajnak a súlya sem kevés, és könnyen lelapíthatja a frizurát. Persze megvártuk, míg kihűlt, ezt követően kifésülte, és

már el is készült a meseszép angyalhaj!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Amit minden (hosszú hajú) lánynak tudnia kell

Akinek volt már valaha hosszú haja, pontosan tudja, hogy van munka vele bőven. A hajmosás sokkal tovább tart, a szárítás-fésülés meg aztán pláne, télen pedig pont ugyanannyira igénybe veszi a hajunkat az időjárás, mint nyáron. Ezért mindenképpen szüksége van kényeztető pakolásra! Ebbe akár olajat is tehettek, és fontos, hogy ne a hajtöveknél kezdjétek felvinni, hanem lejjebb, valahol középtájon.

Így sokkal egészségesebb, fényesebb marad, amitől a hullámok is szebben mutatnak majd.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna
instagram haj sarkadi nina

Szuperlátványos frizurák, amikkel ti lehettek az Instagram királylányai

Voltatok már úgy, hogy megcsináltátok a hajatokat, ami a tükörben szuperül nézett ki, viszont a képeken teljesen máshogy festett? Nyugi, nem vagytok egyedül! A menő Insta-frizurák titkára eddig mi sem jöttünk rá.

Nina ellátogatott a Vanity Store Budapest szalonba, hogy ott beavassák a legújabb Insta-trendekbe, és készítsenek neki egy olyan frizurát, amivel a közösségi oldalakon jó sok lájkot bezsebelhet. A cikket IDE KATTINTVA olvashatjátok.

Ajánlott cikkek