Egyéb kategória

5 dolog, amit tudnotok kellett volna, mielőtt vörösre festitek a hajatokat

Legyen vörös! Vannak az életnek és a női létnek olyan szakaszai, amikor ezzel a felkiáltással ébred az ember lánya, aztán képtelen kivárni, hogy eljusson a fodrászhoz, fog inkább egy dobozos hajfestéket, és átalakul. A vörös azonban kegyetlen. Ha most még csak a hajfestés előtt álltok, szerencsétek van! Íme 5 dolog, amit mindenképp gondoljatok át, mielőtt vörösre váltotok.

vous - 2022.01.23.
5 dolog, amit tudnotok kellett volna, mielőtt vörösre festitek a hajatokat

1. A legtöbb magyar nőnek nem áll jól

Legalábbis a vörös legtöbb árnylata a magyar nőknek nem áll jól. Egyedül a hidegbe hajló bordó (nem rozsda), a lilába hajló padlizsánvörös az, ami bizonyos színtípusnak jól áll. A színtanácsadók tapasztalatai szerint a magyar nők többsége hideg színtípusba (tél, nyár) tartozik, számukra nem lesznek ideálisak a meleg, vörös árnyalatok. Gondoljátok meg kétszer is, mielőtt befestitek a hajatokat!

2. Ajaj, fakul!

Az első pár napban gyönyörű lehet a szín, az első pár hét után azonban nagyon sokat fakulhat, sárgulhat, ha nem figyeltek rá eléggé. Igazából, akkor is fakulni fog, ha nagyon odafigyeltek rá. Az élénk, intenzív színek ilyenek… 

3. Hozzá kell szoknotok a hideg vizes hajmosáshoz

A hajszín fakulását a legegyszerűbben úgy előzhetitek meg, hogy

  • nem mentek napra / a napon takarjátok a hajatokat kendővel, kalappal,
  • nem áztatjátok klóros vagy sós vízben,
  • hideg vízzel mostok hajat.

4. Észrevesznek. Mindig. Mindenhol.

Hiába vagytok azzal tisztában, hogy élénk színt festettetek, mert az életetek szakasza ezt kívánta meg, arra talán mégsem vagytok felkészülve, hogy tényleg minden másodpercben észrevesznek majd. Akkor is, ha legszívesebben elbújnátok a legsötétebb éjszaka egy szoba sarkában, amelyben nincs világítás. Nos, a hajatok még ebben az állapotban is azt kiabálja majd: IDE FIGYELJETEK!

5. Soha nem szabadultok tőle!

Oké, talán nem soha, de nagyon hosszú ideig veletek marad a szín valamilyen formában. Sőt, az is elképzelhető, hogy a természetes hajszínetek is változik egy kicsit, igaz, nem a vörös szín, hanem a hajfestékben található kemikáliák miatt.

mengyan-eszter-szinteszt-20-most-kiderul-hany-arnyalatot-ismertek1

Legyen vörös! De melyik? – Teszteljétek, a vörös hány árnyalatát ismeritek!

A vörös szenvedélyes, szexi, buja, erotikus, erős, drámai, a kezdet és a vég színe egyben. A piros dinamikus, friss, életigenlő, pezsdítő. Egyedül a magyar nyelv különbözteti meg ennek a színtartománynak a sötétebb és világosabb árnyalatait: a vöröseket és a pirosakat. Egy jó vörös vagy piros kiemeli a szépségeteket és kiemel benneteket a tömegből. A bátrak színe. Tudni kell viselni, mert nem lehet benne elbújni. De ha már valaki eljut addig, hogy viseli ezeket, miért is akarna elbújni, nem igaz? A tesztért katt ide >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.