Egyéb kategória

Nyári sportok amik tökéletesítik az alakot: tippek a szabadtéri edzésekhez, SUP (negyedik rész)

Sorozatunkban bemutatjuk, mik azok a sportok, amik úgy javítják erőnlétünket, hogy közben remek szórakozást is nyújtanak. A crossfit és a strandröplabda után, legutóbb a wakeboard is fókuszba került. Befejezésként az utóbbi években slágernek számító SUP-ot mutatjuk be.

vous - 2019.05.31.
Nyári sportok amik tökéletesítik az alakot: tippek a szabadtéri edzésekhez, SUP (negyedik rész)

A SUP egészségügyi hatásai is hozzájárulnak sikeréhez.

SUP

SUP
Forrás:
SUP Budapest

A tevékenység rengeteg pozitív hatással van a testre és a lélekre egyaránt.

Egyrészt fejleszti az egyensúly érzéket, az állóképességet és azerőnlétet; másrészt pedig a víz és a természet közelsége, az ott végzett testmozgás miatt pedig rendkívül jó hatással van a lélekre, segít levezetni a stresszt és kikapcsolódni, eltávolodni a hétköznapi gondoktól.

Az egyéb evezős sportokkal szembeni előnye, elsősorban abból fakad, hogy állva végezzük a tevékenységet. Emiatt nem csak a felsőtestet mozgatja meg, de az alsót is, valamint az egyensúlyérzék fejlesztése is ennek köszönhető. Egy másik nagy előny, ami szintén az álló helyzetből fakad az a nézőpont. Egyrészt messzebbre is látunk mint ülve, másrészt pedig mélyebbre látunk a vízben is (már ahol a víz megfelelően átlátszó). A harmadik nagy előny a könnyű szállíthatóság. A felfújható változatok elférnek egy hátizsákban az evezővel együtt. Még egy felfújható kajak is több helyet foglal, kb egy 60-70 literes túrazsáknyit. A SUP igazából bármilyen vízfelületen űzhető egy megfelelően kiválasztott deszkával. Manapság már nem csak, hogy tengeren folyókon és tavakon űzik ezt a sportot, de megjelentek a vadvízi típusok és a hosszú többnapos túrákra szánt modellek is.

A cikk folytatását a Sport4you.hu oldalán olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.