Egyéb kategória

Sport? Pihenés? Esetleg több vidámság? – 5 befutó módszer stressz ellen

A stressz általános népbetegséggé vált a 21. században. Komoly terhet ró testünkre, ezért meg kell tanulnunk kezelni és helyén kezelni azt. Összegyűjtöttünk öt módszert, amivel elviselhető szintre csökkenthető a rád nehezedő stressz!

vous - 2019.02.17.
Sport? Pihenés? Esetleg több vidámság? – 5 befutó módszer stressz ellen

1. Nyugodt alvás

Ha nem alszol eleget és elég nyugodtan, az hatással van a másnapi szellemi frissességedre és hormonháztartásodra. A kevés alvás súlygyarapodáshoz, depresszióhoz és az immunrendszer gyengüléséhez vezet. A számos egészségügyi probléma mellett megnövekedik a kortizolszint, amitől csökken a glükóz-érzékelésünk, és több ételre vágyunk majd.

2. Rend a lelke mindennek

Csakis rendes, tiszta környezetben érezhetjük magunkat igazán otthon, így nagyon fontos, hogy rendben tartsuk a lakásunkat. A káosztól csak növekszik bennünk a stressz szintje, és elvonja a figyelmünket a fontos dolgokról. Nehéz nekifognunk, de csak egy kis löket kell, és már a végére is értünk. Utána pedig sokkal jobban érezzük magunkat.

A további tippekért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.