Egyéb kategória

Műsorozzatok az anyósnak: nyűgözzétek le (őt is) egy pikáns csirkebecsinálttal!

Egy ragulevessel nem nagyon lehet melléfogni, mindenki szereti: a tejszíntől selymes, könnyű, mégis tartalmas. Melengető fogás ebédre, de akár önmagában is megállja a helyét vacsorára, továbbgondolva pedig még egy kicsit finomítható.

vous - 2017.01.26.
Műsorozzatok az anyósnak: nyűgözzétek le (őt is) egy pikáns csirkebecsinálttal!

A becsinált levesek kezdenek kikopni a mindennapokból, elfelejtjük ezt az elképesztően finom készítési módot, pedig végtelenül egyszerű. A békebeli, háború előtti polgári konyhák tanulták el a francia eredetű receptekből, hogy a tejszínnel gazdagított leveseknél

a tejszín mellett egy tojássárga is került a levesbe, egészen pontosan a tejszínnel nyersen kikeverve,

majd hőkiegyenlítéssel a levesbe téve, elkeverve. Kevésnek tűnik a különbség, de sokkal krémesebb, tartalmasabb, simább a leves tőle!

A raguleves nagyon sokféle módon variálható, bármilyen húsfélével készíthetjük, szárnyas-, borjú-, bárány-, de akár vadhúst is használhatunk hozzá, csak az a lényeg, hogy falatnyi méretűre legyen felkockázva, ahogy a zöldségek is.

konyhai-technologiak

Al forno, consommé és julienne – gasztrominiszótár, hogy képbe kerüljetek!

Manapság olyan, mintha minden az ételekről szólna. Gombamód szaporodnak az éttermek, a street foodos helyek és kézműves sörözők.

Az üzenőfalunk tele van főzős videókkal, receptekkel, és a tévéműsorok nagy részét is a főzőműsorok, vacsoracsaták és társaik teszik ki.

Szóval legyetek TI is képben!

Ha biztosra akarunk menni, akkor a csirke – esetleg a pulyka – a legjobb választás, mert ezek semlegesebb ízűek, és általában mindenki szereti és megeszi. 

Ráadásul a szárnyas készül el a leggyorsabban, így nagyjából fél óra alatt el is készül az isteni finom leves.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon