Egyéb kategória

Ezek a legjobb ingyenes tanfolyamok, ráadásul ki se kell mozdulni hozzájuk!

Az élet arról szól, hogy mindig tanulunk valami újat. Legalábbis ezt mondták nekünk az iskolában. És való igaz. Szinte minden napra jut valami újabb és még annál is újabb őrület, technikai kütyü, ami egyik napról a másikra az életünk része lesz.

vous - 2017.01.12.
Ezek a legjobb ingyenes tanfolyamok, ráadásul ki se kell mozdulni hozzájuk!

Egy egyszerű kérdést teszek fel: milyen eszközön olvassátok most ezt a cikket? Ugye, mobiltelefon, tablet vagy laptop lesz a válasz? De általánosítsunk egy kicsit. Az elmúlt egy héten olvastatok nyomtatott sajtót? Valószínűleg nem. Bevallom, én is így vagyok ezzel. Reggel a metrón és a villamoson ülve egyszerűnek tartom, hogy csak előveszem a telómat és átböngészem a friss híreket. Vagy otthon reggel az ágyban csak megnyitom a tableten a megfelelő oldalakat és már tudom is, hogy mik történtek éjszaka a nagyvilágban.

A hírértékek megszerzése még egyszerű dolog az internet korában. De már annyi mindent lehet rajta csinálni, amiben néha elveszünk. Jól jön egy kis segítség. Figyelem, angolnyelvtudásra is szükségetek lesz!

Mindenki azt mondja, hogy tudja, de kevesen vannak, akik tényleg értenek is hozzá. Ez a Photoshop!

Nem tartom magam nagy fotósnak, de szeretek fényképezni. És bizony néha kell szerkeszteni a képeken. Na, meg persze munka közben is néha jól jön, ha nem vagyok teljesen analfabéta, amikor pár képet elém tesznek és abból kell valami kreatív ötlettel előállni. Szerencsére van egy teljesen ingyenes tanfolyam online, amit itt érhettek el, és amivel elsajátíthatjátok az alapokat. Ha rászántok egy hétvégét, sokkal kreatívabb képeitek lesznek és nem követtek el amatőr hibákat photoshopolás közben.

Forrás:
Pexels

WordPress kezdőknek

Mindig is szerettetek volna saját weboldalt vagy blogot indítani, de olyan bonyolultnak tűnt a kezdés? Akkor ideje megismerkednetek a kezdők weboldalával. Egy két óra hosszúságú kurzussal létrehozhatjátok álmaitok platformját, és utána már mehetnek is rá a saját verseitek, illetve kreatív bejegyzések a kedvenc hobbitokról. Mindezt itt tudjátok elérni.

Google Drive, az internetek Microsoft Office-a

A szöveg- és táblázatszerkesztőket mindenki ismeri, nem kell bemutatni, de vajon mennyien használunk Google Drive-ot? Itt bent az irodában mi rengeteget használjuk, hiszen sokkal egyszerűbb létrehozni interneten egy közös dokumentumot, amit mindig el tudunk érni munka közben és amit folyamatosan tudunk frissíteni. És minderről még külön e-maileket sem kell küldözgetni, hiszen akivel megosztottuk, azonnal látni fogja a változásokat. De persze itt is van mit tanulnunk, szóval legyünk ebből is profik, ennek az oldalnak a segítségével!

Írjatok jól az interneten is!

Általános iskolás korunktól kezdve, a szakdolgozaton át a munkahelyi levelekig mindig fogalmazunk. A témák mindig változnak, de a lényeg megmarad: információkat kell átadnunk. De ezektől merőben eltér az, ha az internetre szeretnénk írni, akár egy személyes blogra, akár ha a Vous vendégszerzői szeretnétek lenni. Ezzel a kis online gyorstalpalóval sokkal figyelemfelkeltőbbek lesznek az írásaitok!

A tanulással sosem kell leállni, hiába jártuk végig az összes iskolát. Mindig találhatunk valamit, amiben még tudunk fejlődni!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.