Egyéb kategória

Így puskáztunk általánosban és gimiben – A legtutibb módszerek

Ugye te is puskáztál? De csak akkor, amikor nem a te hibád volt, hogy nem készültél, és csak olyan tárgyból, ami “úgysem számít”? Ha igen, biztos te is ezeket a módszereket használtad.

vous - 2023.09.14.
Így puskáztunk általánosban és gimiben – A legtutibb módszerek

Ki ne puskázott volna a sulis évek alatt legalább egyszer-kétszer? Voltak, akik tényleg szemtelenül a puskából akarták megírni az egész dolgozatot, mások csak néhány évszámot, vagy olyan részt akartak felírni, ami tényleg nem ment. Egy tenyérbe felírt képlet is bármikor jól jöhetett, egy esetleges lefagyás esetére, amikor már az sem jut eszünkbe, hogy “ánégyzet meg bénégyzet”.

Tolltartóban cetli

A dolgozat közepén kifogyó toll az egyik legkellemetlenebb dolog, ami csak történhet, utána hosszasan kell kotorászni a tolltartóban, hogy egy új íróeszközre leljünk. Legalábbis reméljük, hogy ez kívülről pont így néz ki, és a tanár még véletlen sem gyanítja, hogy épp a cetlinket olvasgatjuk. Ennek a módszernek előnye, hogy nagyon egyszerű, de hátránya, hogy egy dolgozatírás alatt maximum egyszer lehet tollat keresgélni, és akkor is elég feltűnő.

pexels-photo-7092528

Forrás: Pexels.com

Tenyérbe, combra

A tenyerünkbe gyorsan felírni egy pár emlékeztető szót, képletet, évszámot, a lehető legkézenfekvőbb, méghozzá szó szerint. Előnye, hogy nagyon könnyű megnézni, szinte észrevehetetlen, ha lepillantasz a tenyeredre. Hátránya, hogy csak kevés infó fér rá, tényleg csak a legszükségesebbek, és az is lejön, ha izzadunk. Akik nemcsak a tenyerükbe, hanem más testrészeikre is mertek puskát írni, már a következő szinten mozogtak, itt a leggyakoribb a miniszoknya, átlátszó harisnya kombó volt.

pexels-photo-7092533

Forrás: Pexels.com

Puskatoll

Általánosban elképesztő élmény volt, amikor először szembesültünk azzal, hogy létezik olyan eszköz, amit kifejezetten puskázásra gyártanak. Ennek a tollnak az oldalán lévő kihúzható papírra lehetett ráírni a szükséges anyagrészeket, és dolgozat alatt kihúzva rálesni. Előnye, hogy nem kell hozzá külön keresgélni, kéznél van, de hátránya, hogy nehéz észrevétlenül kihúzni, főleg, ha nagyobb részre írtuk fel a dolgokat.

A harmonika

Ezt tényleg csak ritkán és végső esetben érdemes használni, nagyon bonyolult ugyanis a megvalósítása. Ha ezt elkezded megírni, akkor egyszerűbb inkább megtanulni. Ehhez egy darab papírt harmonikaszerűen úgy kell kicsire összehajtani, hogy pont elférjen a tenyeredben. Ennek az előnye, hogy több fér rá, mivel lapozgatni is tudod, de hátránya, hogy nehéz a tenyérben elrejteni, és lebukás nélkül lapozni.

Ajánlott cikkek