Egyéb kategória

Így puskáztunk általánosban és gimiben – A legtutibb módszerek

Ugye te is puskáztál? De csak akkor, amikor nem a te hibád volt, hogy nem készültél, és csak olyan tárgyból, ami “úgysem számít”? Ha igen, biztos te is ezeket a módszereket használtad.

vous - 2021.12.09.
Így puskáztunk általánosban és gimiben – A legtutibb módszerek

Ki ne puskázott volna a sulis évek alatt legalább egyszer-kétszer? Voltak, akik tényleg szemtelenül a puskából akarták megírni az egész dolgozatot, mások csak néhány évszámot, vagy olyan részt akartak felírni, ami tényleg nem ment. Egy tenyérbe felírt képlet is bármikor jól jöhetett, egy esetleges lefagyás esetére, amikor már az sem jut eszünkbe, hogy “ánégyzet meg bénégyzet”.

Tolltartóban cetli

A dolgozat közepén kifogyó toll az egyik legkellemetlenebb dolog, ami csak történhet, utána hosszasan kell kotorászni a tolltartóban, hogy egy új íróeszközre leljünk. Legalábbis reméljük, hogy ez kívülről pont így néz ki, és a tanár még véletlen sem gyanítja, hogy épp a cetlinket olvasgatjuk. Ennek a módszernek előnye, hogy nagyon egyszerű, de hátránya, hogy egy dolgozatírás alatt max egyszer lehet tollat keresgélni, és akkor is elég feltűnő.

pexels-photo-7092528

Ennek a módszernek előnye, hogy nagyon egyszerű, de hátránya, hogy egy dolgozatírás alatt max egyszer lehet tollat keresgélni.
Forrás:
Pexels.com

Tenyérbe, combra

A tenyerünkbe gyorsan felírni egy pár emlékeztető szót, képletet, évszámot, a lehető legkézenfekvőbb, méghozzá szó szerint. Előnye, hogy nagyon könnyű megnézni, szinte észrevehetetlen, ha lepillantasz a tenyeredre. Hátránya, hogy csak kevés infó fér rá, tényleg csak a legszükségesebbek, és az is lejön, ha izzadunk. Akik nemcsak a tenyerükbe, hanem más testrészeikre is mertek puskát írni, már a következő szinten mozogtak, itt a leggyakoribb a miniszoknya, átlátszó harisnya kombó volt.

pexels-photo-7092533

Akik nemcsak a tenyerükbe, hanem más testrészeikre is mertek puskát írni, már a következő szinten mozogtak.
Forrás:
Pexels.com

Puskatoll

Általánosban elképesztő élmény volt, amikor először szembesültünk azzal, hogy létezik olyan eszköz, amit kifejezetten puskázásra gyártanak. Ennek a tollnak az oldalán lévő kihúzható papírra lehetett ráírni a szükséges anyagrészeket, és dolgozat alatt kihúzva rálesni. Előnye, hogy nem kell hozzá külön keresgélni, kéznél van, de hátránya, hogy nehéz észrevétlenül kihúzni, főleg, ha nagyobb részre írtuk fel a dolgokat.

A harmonika

Ezt tényleg csak ritkán és végső esetben érdemes használni, nagyon bonyolult ugyanis a megvalósítása. Ha ezt elkezded megírni, akkor egyszerűbb inkább megtanulni. Ehhez egy darab papírt harmónika szerűen úgy kell kicsire összehajtani, hogy pont elférjen a tenyeredben. Ennek az előnye, hogy több fér rá, mivel lapozgatni is tudod, de hátránya, hogy nehéz a tenyérben elrejteni, és lebukás nélkül lapozni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.