Egyéb kategória

A vizsgaidőszakról őszintén – gondolatok, amik minden egyetemista fejében megfordulnak

Lassan, de biztosan közeledik minden egyetemista rémálma, a vizsgaidőszak. Persze néhány tipp segítségével könnyebben átvészelhetjük ezt a kritikus időszakot, de azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy mi játszódik le ilyenkor az emberben.

vous - 2017.05.13.
A vizsgaidőszakról őszintén – gondolatok, amik minden egyetemista fejében megfordulnak

Hiszen gondoljunk csak bele, egy hónapon keresztül éjt nappallá téve tanultok (jó esetben! :D) csak hogy egypár érdemjeggyel és kredittel díjazzák erőfeszítéseiteket. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mi van, ha mégsem úgy sikerül, ahogy azt szerettétek volna. Lássuk csak, milyen stádiumokon mennek keresztül az átlag egyetemisták:

„Majd holnap…”

Alfajai a „van még időm” és a „de hát nem is olyan sok ez az anyag” típusú mondatok. Mert annyi minden más közbejön: a legújabb kedvenc sorozatotok, amit végig kell nézni, vagy a legfrissebb pletyka, amit muszáj kitárgyalni a barátnőitekkel. Tegyétek a szívetekre a kezeteket: hiába tervezitek meg előre a csinos kis határidőnaplótokban, hogy melyik nap hány témakört néztek át vagy épp olvastok el, jó eséllyel az utolsó pár napban kaptok észbe, hogy bizony tényleg el kellene kezdeni, mert különben baj lesz.

Objektum doboz

„Jaj, annyi dolgom lenne!”

Oké, a kezdeti nehézségeken túljutottatok, ott van előttetek az a bizonyos könyv vagy a laptop. El is kezditek olvasni az anyagot, de hirtelen minden más fontosabb. Ismerős érzés? Amikor hirtelen eszetekbe jut, hogy sürgősen ki kellene festeni a körmötöket, vagy a szobátok nagytakarításra szorul, na meg persze ki kell próbálni a legújabb szuper sütireceptet is. Ajjaj, és már megint eltelt egy fél nap!

Objektum doboz

tanulas-lany-kave-olvasas-iras

Életmentő tippek a vizsgaidőszakhoz – egy vizsgázótól

Elérkezett a várva várt idő, amikor vége az egyetemnek, és kezdődhet a pihenés, a bulizás és a nyári kalandok. Vagyis még nem teljesen, ugyanis előtte túl kell élni a szörnyű vizsgaidőszakot.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatjátok el.

Kávé, kávé, kávé <3

Ezt követi a kétségbeesett kapkodás fázisa, amikor még az olyan eszement praktikákat is bevetitek, mint a könyvvel a párna alatt alvás. Aztán reggel szomorúan tapasztaljátok, hogy bizony ez nem nagyon válik be… És persze jön az éjszakázás, a temérdek kávé és más természetes agyserkentők, hiszen a kétségbeesett ember mindent bevet!

Objektum doboz

Kísértések mindenhol

Aztán nincs mese, muszáj erőt venni magatokon, ha nem akartok megbukni. De ha már napok óta ki sem mozdultok a szobátokból, és semmi társasági életetek nincs, mert még a telefont is csak meghatározott időközönként csekkoljátok, akkor előbb-utóbb úgy érzitek, hogy meg fogtok őrülni a négy fal között. Ilyenkor muszáj kimozdulni, legalább egy kicsit a csajokkal, vagy bulizni egyet, persze szigorúan csak egy-két koktéllal… Reggel meg jön a jól ismert bűntudat, rosszabb esetben pedig a másnaposság is, és felmerül bennetek, hogy mennyivel hasznosabban is tölthettétek volna az estét.

Objektum doboz

Az a bizonyos vizsga előtti éjszaka

Nagyjából sikerült átrágni magatokat a fontos dolgokon (örök hála a rövidített olvasmányoknak és összefoglalóknak!), de azért aggódtok, hogy mi van, ha mégsem… Ezért jó eséllyel az utolsó estét nem alvással vagy pihenéssel töltitek, hanem gyorsan átnézitek még az egészet, miközben a haverokkal egymást rémisztgetitek, hogy mennyire nem tud senki semmit. Reggel aztán kialvatlanul, remegő lábakkal mentek az egyetemre, ahol körbenézve azért határozottan jó érzés, hogy a többiek sem néznek ki máshogy…

Objektum doboz

SZABADSÁÁÁG

Abban a pillanatban, hogy leírjátok az utolsó betűt, és kijöttök a vizsgáról, egyfajta megkönnyebbülés jár át titeket. Ha jól sikerült, akkor azért, ha pedig nem lett túl fényes, akkor eszetekbe jut, hogy legalább tudjátok, milyen feladatok lesznek legközelebb… Mindenesetre ennél a pillanatnál nincs jobb érzés a világon!

Objektum doboz

De ez a felszabadulás mindössze egy kis ideig tart csak, mert aztán jön a lesújtó valóság: holnap kezdhetitek elölről az egészet.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!