Egyéb kategória

3 ok, miért kötelező evés után nyújtanotok

Edzés előtt és után kötelező lenne nyújtani, mégis sokan kibújnak a feladat alól. Viszont ha gyomorproblémáitok vannak, és néha rakoncátlankodik a hasatok, akkor már semmiképp sem hagyhatjátok ki az életetekből.

vous - 2016.11.21.
3 ok, miért kötelező evés után nyújtanotok

Az edzés utáni nyújtás több szempontból is fontos, például segít megelőzni a sérüléseket, növeli a rugalmasságot, a hajlékonyságot, és egyúttal mentálisan is megnyugtat, felszabadít titeket. De gondolnátok, hogy étkezés befejeztével ugyanúgy nyújtanotok kell(ene), mint egy tréninget követően?

Fantasztikus nyújtógyakorlatok edzéshez:

Objektum doboz

Miért érdemes kaja után nyújtanotok? Mert ezáltal könnyíthettek az emésztéseteken, így elkerülhettek egy kellemetlen hasfájást, és a fogyást is elősegíthetitek. Ezért most jöjjön pár gyakorlat, melyeket ti is iktassatok be az étkezésetek után, ha lehetőségetek van rá!

1. típus

A következő csavart pozícióval úgymond mozgathatjátok a dolgokat a hasatokban.

Üljetek le a földre, persze célszerű valamilyen puhább anyagra, majd nyújtsátok ki mondjuk a bal lábatokat előre, a jobbat pedig húzzátok fel. Felsőtesttel forduljatok ki jobbra, ha jól csináljátok, akkor a bal vállatok a jobb térdetekkel egyvonalba kerül. A bal könyökötöket ezalatt „akasszátok” a jobb térdetek külső feléhez. Mindeközben lélegezzetek jó mélyeket, és 30 másodpercenként végezzétek el a pozitúra tükörképét.

Objektum doboz

2. típus

Ez a nyújtás főként akkor segít, ha nehéz dolgotok van „vécézésnél”, vagy gyakran felpuffad a hasatok. Ezért talán jobb, ha ezt akkor gyakoroljátok, amikor egymagatok vagytok.

Feküdjetek a hátatokra, mindkét lábatokat húzzátok fel, és a karjaitokkal kulcsoljátok át őket, így mozogjatok egy kicsit jobbra-balra. Kis idő elteltével engedjétek le a lábaitokat. Ezt a sorozatot ismételgessétek.

Objektum doboz

3. típus

Ezzel a típussal egy enyhe nyomást tudtok gyakorolni a hasatokra, így segítve az emésztéseteknek.

Most hasra forduljatok, de támaszkodjatok a karjaitokra, homorítsátok be a hátatokat. Feszítsétek meg picit a testeteket, egészen a fejetekig, körülbelül 30 másodperc után lazítsatok a pozíción.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek