Egyéb kategória

3 ok, miért kötelező evés után nyújtanotok

Edzés előtt és után kötelező lenne nyújtani, mégis sokan kibújnak a feladat alól. Viszont ha gyomorproblémáitok vannak, és néha rakoncátlankodik a hasatok, akkor már semmiképp sem hagyhatjátok ki az életetekből.

vous - 2016.11.21.
3 ok, miért kötelező evés után nyújtanotok

Az edzés utáni nyújtás több szempontból is fontos, például segít megelőzni a sérüléseket, növeli a rugalmasságot, a hajlékonyságot, és egyúttal mentálisan is megnyugtat, felszabadít titeket. De gondolnátok, hogy étkezés befejeztével ugyanúgy nyújtanotok kell(ene), mint egy tréninget követően?

Fantasztikus nyújtógyakorlatok edzéshez:

Objektum doboz

Miért érdemes kaja után nyújtanotok? Mert ezáltal könnyíthettek az emésztéseteken, így elkerülhettek egy kellemetlen hasfájást, és a fogyást is elősegíthetitek. Ezért most jöjjön pár gyakorlat, melyeket ti is iktassatok be az étkezésetek után, ha lehetőségetek van rá!

1. típus

A következő csavart pozícióval úgymond mozgathatjátok a dolgokat a hasatokban.

Üljetek le a földre, persze célszerű valamilyen puhább anyagra, majd nyújtsátok ki mondjuk a bal lábatokat előre, a jobbat pedig húzzátok fel. Felsőtesttel forduljatok ki jobbra, ha jól csináljátok, akkor a bal vállatok a jobb térdetekkel egyvonalba kerül. A bal könyökötöket ezalatt „akasszátok” a jobb térdetek külső feléhez. Mindeközben lélegezzetek jó mélyeket, és 30 másodpercenként végezzétek el a pozitúra tükörképét.

Objektum doboz

2. típus

Ez a nyújtás főként akkor segít, ha nehéz dolgotok van „vécézésnél”, vagy gyakran felpuffad a hasatok. Ezért talán jobb, ha ezt akkor gyakoroljátok, amikor egymagatok vagytok.

Feküdjetek a hátatokra, mindkét lábatokat húzzátok fel, és a karjaitokkal kulcsoljátok át őket, így mozogjatok egy kicsit jobbra-balra. Kis idő elteltével engedjétek le a lábaitokat. Ezt a sorozatot ismételgessétek.

Objektum doboz

3. típus

Ezzel a típussal egy enyhe nyomást tudtok gyakorolni a hasatokra, így segítve az emésztéseteknek.

Most hasra forduljatok, de támaszkodjatok a karjaitokra, homorítsátok be a hátatokat. Feszítsétek meg picit a testeteket, egészen a fejetekig, körülbelül 30 másodperc után lazítsatok a pozíción.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.