Egyéb kategória

Ezért ne tartogassátok a „tudjuk, mit” a munkahelyen – irány a vécé!

Nagyon kínos kérdéshez érkeztünk. A munkahelyi mosdó használatáról lesz szó, és arról, hogy miért ne tartsátok vissza, ha menni kell. Nem a pisilésről lesz szó.

vous - 2016.10.20.
Ezért ne tartogassátok a „tudjuk, mit” a munkahelyen – irány a vécé!

A pisilés egy kevésbé sarkalatos probléma a munkahelyen, gyakrabban is kell csinálni, nincsenek kellemetlen utóhatásai (igen, a szagokra gondolunk), és mindenki csinálja. Viszont ott van a „tudjuk, mi”.

mengyan-eszter-parkapcsolat-pisi-kaki-oszinteseg-termeszetesseg

„Nem mosogatsz el? Vécéznem kell!” – Miért létezik a kakipara a párkapcsolatban?

„Voltál ma már kakilni”, „Sikerült?”, „Ne várd meg a mondat végét, ha most kell, akkor most kell.” Nyomjon egy lájkot a cikk alatt, akiknél – rajtam kívül, természetesen – a mindennapi beszélgetés szerves részét képezik az ilyen vagy ehhez hasonló, nagydologhoz kapcsolódó mondatok. Kíváncsi vagyok. A széklet, bélsár, vagy hétköznapi nevén a kaki ugyanis még mindig túl sokszor okoz kommunikácós szorulást a párkapcsolatban (is).

A cikk folytatása ITT jön!

A munkahelyi vécézés nagyon nagy para, főleg nekünk, lányoknak. Mi itt a szerkesztőségben úgy vagyunk ezzel, hogy soha semmiképpen nem intéznénk el a dolgunk a szerkesztőség mosdójában. Tudjuk, hogy nagyon gáz, de mi, lányok már csak ilyenek vagyunk. Ez azonban az egészségünkre nézve hatalmas baki. El is mondom, hogy miért.

Dr. Keri L. Peterson amerikai belgyógyász szerint ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk a szervezetünkkel.

Ha érezzük, hogy kell, de tudatosan visszatartjuk, székrekedés is kialakulhat. Minél hosszabb ideig nem ürítünk, a széklet annál hosszabb és nehezebb lesz. Amikor a felgyülemlett salakanyag kiürül, akkor fájdalmas lehet az ürítés, sőt, aranyér is kialakulhat.

Dr. Peterson azt javasolja, hogy ha nem megy az irodában a vécézés, akkor szoktassuk magunkat arra, hogy munka előtt otthon végezzük el a dolgunkat. Este együnk sok zöldséget és rostban gazdag ételeket. Ahogy mondja:

A kakilás nem szégyen, mindenki csinálja!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.