Egyéb kategória

„Ha nem bízhatok senkiben, hogyan bízhatok a 21 NAP-ban?” – kipróbáltam, elárulom!

Nem igazán bíztok az életmódváltó módszerekben, mert túl sokféle okossággal találkozhattok manapság? Csodamódszerekkel bombáznak a neten, amelyek túl sokat ígérnek, így lassan már szinte semmit nem hisztek el? Úgy gondoljátok, magatokban bízhattok, mégsem vagytok elégedettek? Ha a fenti kérdésekre igennel válaszoltok, akkor itt az ideje, hogy találjatok valamit, amiben képesek vagytok hinni.

vous - 2016.08.04.
„Ha nem bízhatok senkiben, hogyan bízhatok a 21 NAP-ban?” – kipróbáltam, elárulom!

50–50 százalék

Általában egy programtól hatékonyságot és tartós eredményt várunk. Ezt meg is kaphatjuk, de előbb nézzük át az életünket és az életmódunkat befolyásoló tényezőket, a szokásainkat. Nézzetek úgy a 21 NAP – Pont neked életmódváltó programra is, hogy vagyok én és van a 21 NAP – 50–50 százalékos arányban. Azért ez az arány, mert a keretet, a biztos támaszt a szakértők által kidolgozott program adja, a másik felét, a cselekvést pedig ti hozzátok létre. Határozzátok el, hogy a szakértők tanácsaira bízzátok magatokat, megteszitek az általatok vállalt lépéseket. Higgyétek el, a program minden egyes lépésnél fogja a kezeteket. Gondoljatok bele, mekkora segítség 50 százalék!

Adjatok magatoknak időt!

21 nap szükséges ahhoz, hogy új alapokat, új szokásokat vezessünk be az életünkbe. Ennyi idő alatt kialakul egy olyan saját rendszer, amely épít benneteket és az élet minden területén beindítja a fejlődést.

21 nap logó fehér

Fizessetek elő a 21 NAP – Pont neked programra!

Csak 21 nap kell és rászokhattok az egészséges életmódra. Töltsétek le a 21 NAP alkalmazást iOS-re vagy Androidra, regisztráljatok és fizessetek elő a TELJES csomagra szuperkedvezményesen 21.000 forint helyett 4990 forintért. (Előfizetni a letöltött applikáción belül tudtok.)

21 napra komplex étrendet kaptok receptekkel, receptvideókkal, kedvezményes ebédrendeléssel. Komplex edzésprogram vár videókkal. A pihenőnapokon jógaoktatás lesz videóval. Minden napra tippeket adunk. Szakértőink és a VOUS-lányok végig mellettetek lesznek. INDULÁS: 2016. augusztus 22.

A titok: alkossunk szabályokat az alábbi elvek mentén

1. Döntés

Úgy érzitek, lehetnétek egészségesebbek, boldogabbak, elégedettebbek? Hozzatok döntést, hogy változtatni szeretnétek. 

Képzeljétek el, hol van az az elérhető hely, ahol legszívesebben elmélkednétek a változásról, ahova szívesen elvonulnátok egy órára. Ha megvan a hely és az időpont, vigyetek magatokkal papírt és tollat, hogy fel tudjátok írni a fontos gondolatokat. Először kezdjetek el azon gondolkodni, hogy milyen változásokat szeretnétek. Minden, ami eszetekbe jut, fontos lehet, ezért írjátok le, majd a leírt gondolatokból készítsetek egy átlátható listát.

2. Pici változtatások

Minden hátráltató tényezőn picit változtassatok. A hangsúly a MINDEN szón van. Egyet se hagyjatok ki!

Mezei Bea

Végigcsináltam a 21 NAP – Pont neked programot

Bevállaltam és végigcsináltam a 21 NAP – Pont neked programot. Tapasztalataimról mindennap beszámoltam a Facebookon. A VOUS-n pedig minden hét végén megjelent egy interjú. Az első beszélgetést ide kattintva érhetitek el, a másodikat itt olvashatjátok, a harmadikért pedig kattintsatok ide!

Azóta két VOUS-lány is úgy döntött, hogy életmódot vált. Olvassátok el itt, ők miért vágnak bele a 21 NAP – Pont neked programba.

3. Új szokások

Lépjünk a konkrétumok mezejére! Ha változásokat szeretnétek, már kapizsgáljátok, hogy új szokások bevezetésére is szükség lehet. Ezek az erősségek és a készségek. Tulajdonképpen a meglévő készségek erősítése és új készségek tanulása kezdődik a következő időszakban.

Alapelvem, hogy erősségekre lehet erős várat építeni, ezért azt javaslom, vegyétek elő az erősségeiteket és készítsetek erősséglistát!

Forrás:
iStock

Hogyan fogjatok neki?

Tegyétek fel magatoknak a kérdést: „milyen erősségeim vannak?” Gondoljátok át, milyen készségekkel rendelkeztek. Itt számít az is, hogy mások mit mondanak rólatok, milyen erősségeitek vannak. Szépen gyűjtsétek össze egy listában ezeket a tulajdonságokat. Ha úgy érzitek, a végére jutottatok, tegyétek fel magatoknak a kérdést: „mi van még?”

Ha elkészültetek, olvassátok végig a listát, és válasszátok ki azokat az erősségeket, amelyekből többet szeretnétek és jelöljétek meg.

A következő feladat: gyűjtsétek össze azokat a készségeket, amelyekkel érzésetek szerint nem rendelkeztek, de nagyon szeretnétek, hogy jellemző legyen rátok. Tegyétek fel magatoknak a kérdést: milyen készségeket szeretnétek még. Ebből is készítsetek listát, majd az erősséglistán megjelölteket és a kívánt új erősségeket kezdjétek el „kibontani”.

Varázskérdés minden erősséggel kapcsolatban: „Mit tehetnék azért, hogy erre képes legyek? Mi történjen ahhoz, hogy ezt tudjam működtetni?”

Írjatok le mindent, ami eszetekbe jut, ami segíthet abban, hogy megjelenjenek vagy erősödjenek bennetek ezek a készségek.

4. Rendszeresség

A rendszerességet kövessétek minden egyes nap.

5. Kis lépések

Lépésenként haladjatok, a kis lépések folyamatosan erősítik egymást, és végül nagy változásokat és olyan eredményeket hozhatnak, amelyekre az út elején álmotokban sem gondoltatok.

Ha ezeket követitek, máris elindítjátok a cselekvés energiáját, amely egyre nő a 21 nap során, végül azt veszitek majd észre, hogy sokkal többre vagytok képesek, mint amit eddig gondoltatok magatokról. Vágjatok bele, adjatok magatoknak kihívást, szerezzetek új készségeket és meglátjátok, a cselekvés új szemléletet és lehetőségeket hoz az életetekbe.

600

5 tipp a változás beindításához:

  • Minden reggel hallgassatok olyan zenét, ami igazán felpezsdít és kezdjétek a napot átmozgatással vagy csak táncoljatok.
  • Napról napra picit kevesebbet fogyasszatok olyan ételt/italt, amiről tudjátok, hogy nem egészséges.
  • Mostantól minden nap egyetek friss salátát, elsősorban ebéd és vacsora előtt.
  • Minden nap olvassatok pozitív önmegerősítésről szóló írásokat.
  • Minden héten kezdeményezzetek beszélgetést valakivel, akit eddig nem ismertetek. Tudatosan figyeljétek a lehetőségeket és csapjatok le rájuk!
Ajánlott cikkek