Egyéb kategória

Tíz egészséges és a fogyást is elősegítő szuperétel

Minden nő vágya, hogy edzés nélkül fogyjon le. Valljuk be, azért elég kevés nőnek adatik meg, hogy bármit is csinál, egyszerűen képtelen meghízni. Amíg ők a plusz kilókért esdekelnek, mi kínkeservesen szenvedünk és izzadunk a konditeremben.
vous - 2016.01.10.
Tíz egészséges és a fogyást is elősegítő szuperétel

A Még idén! kampány tavaly indult, Takács Nóri egészséges életmódra ösztönző videóiból vagy Kassai Tini cikkeiből ti is rengeteget tanulhattok. Miért is ne egészíthetnétek ki ezt a tudást egy kicsit?

Olyan finom ételeket hoztam nektek, amik egyrészt egészségesek, másrészt folyamatosan fenntartják a teltségérzetet, és ami talán a legjobb, olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek elősegítik a fogyást.

Íme tíz szuperétel, amikért odáig lesztek!

Zabpehely


Egy tál zabpehely hosszú időre teltségérzetet eredményez, így a reggeli nassolástól könnyen megszabadulhattok. A zab rákmegelőző hatású, hiszen oldhatatlan rostjai csökkentik egyes savak toxicitását. Fehérjetartalma magas, gazdag B- és E-vitaminban. A rendszeres zabpehely-fogyasztás javítja az emésztést, az erek és a csontok állapotát. 


Forrás:
Pixabay

Alma


Legismertebb gyümölcsünk, több ezer fajtáját ismerjük. Az alma az egész szervezetre méregtelenítő, tisztító hatással bír. Magas víztartalma miatt csökkenti az éhségérzetet. A legtöbb rostot akkor visszük be vele a szervezetünkbe, ha a héjával együtt fogyasztjuk. Az alma reggelire és délutáni nasinak is ideális választás.

Fűszerek


Már tanulmányok is kimutatták, hogy a fűszeres ételeknek köszönhetően később leszünk éhesek, hiszen növelik a teltségérzetet, valamint serkenti az anyagcserét is. 



Menta


A menta illata nemcsak nyugtató hatású, de étvágycsökkentő hatásáról is ismert. Ha szeretnétek elkerülni a nassolást, szerezzetek be egy menta illatú gyertyát, vagy igyatok mentateát.

Citrom

Ha savanyút eszünk, az megfékezi az édes ételek utáni sóvárgást. A citromban még az almánál is több kálium van, C-vitamin-, kalcium-, vas- és magnéziumtartalma nagyon magas. A citromos víz fogyasztása tisztítja a szervezetet, segíti az emésztést és a fogyást, valamint a bőrre is jó hatással van, hiszen a citromlében lévő antioxidánsok csökkentik a pattanások számát.

Forrás:
Pixabay

Lenmag


Az ómega-3 zsírsavak étvágycsökkentő hatásukról ismertek, amit egy evőkanál lenmag is tartalmaz. A gyomrot megtölti, és ómega-6 zsírsavak is találhatók benne, amik növelik a kolecisztokinin hormon szintjét, amely az éhségérzetért felelős.

Leveles zöldségek


Magas víz- és rosttartalma segít abban, hogy teltnek érezzük magunkat. Próbáljátok ki! A következő ebédetek legyen kelbimbósaláta vagy felaprított kelkáposzta.

Chiamag


Ómega-3 zsírsav-, fehérje- és rostforrás, amelyek nem hagyják, hogy rövid időn belül újra éhesek legyünk. Vannak, akik azért is esküsznek a chiamagra, mert a gyomorban víztől megduzzadva megtölti a gyomrot. Ez az elmélet egyelőre még megalapozatlan.

Kávé


Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a koffein – rövid időre ugyan – de elnyomja az étvágyat. Hogy mennyire egészséges a kávé? Itt elolvashatjátok.

Bab

A bab alacsony kalóriatartalmú, rostban és fehérjében gazdag. Ha sokáig fent szeretnétek tartani a teltségérzetet, akkor az egyik legjobb választás. Dobjatok néhány szemet a turmixotokba, vagy próbáljatok ki új recepteket, amikhez bab is szükséges.

Ajánlott cikkek