Egyéb kategória

Tudtam, hogy amit mondasz, az csak mese. Mese habbal

Ott állsz vagy húsz perce. Édesebb vagy, mint valaha, édesebb majdnem, mint amikor megismerkedtünk. Csokrot is hoztál, ölelnél, bújnál, mondogatod, hogy szeretsz, de csak a hátamnak beszélsz, onnan csorognak le a szavak, mint a borsó. Nem vagyok hajlandó rád nézni sokáig.
vous - 2015.08.25.
Tudtam, hogy amit mondasz, az csak mese. Mese habbal

Aztán mégis odafordulok. Látni akarom az arcod, azt az arcot, amiről azt hittem, jól ismerem. Ki az a Dia, kérdeztem, és akkor megláttam a szemedben azt a villanást. Olyan volt, mintha egy árnyék suhant volna át a szemed felszínén, és azt mondtad, nem tudod.

De én pontosan tudtam, ki ő, és azt is, milyen szerepe van az életedben. Akkor jöttem rá, hogy milyen sokszor láttam már ezt a villanást a szemedben.

Meg arra is, hogy milyen sokszor hazudtál. Akkor megmondtam, hogy láttam az e-maileket. Hogy mások is láttak titeket. De te elkezdtél magyarázkodni, hogy félreértem. Nem úgy volt. Hogy nem történt semmi, csak barátok vagytok, csak azért nem mesélted, mert féltél, hogy reagálok. Mindegyik mondatodnál villant a szemed, de már te is megérezted, mert félrenéztél, túlgesztikuláltad a magyarázatod, és ott hadonásztál, mint egy kétségbeesett kerti törpe. 

Én meg csak néztem, azt sem tudtam, ki vagy. Ki voltál. Meg ki voltam melletted én.

Aztán váltottál, mint egy gramofon, amin átzöttyent a tű. Édes lettél, mint a méz, átöleltél, puszit nyomtál a fejemre, én meg hagytam, tegyed, érzéketlenül álltam. Te meg egyre jobban nyomultál, elöntött a magabiztosság, hogy csendben a nő, akkor most már rendben van minden, mehet tovább minden úgy, mint eddig. Csak azt a villanást radírozod ki majd a szemedből. 

Kibontakoztam az ölelésedből, pedig te még javában festetted magad elé a jövőt: eljegyzés, esküvő, nászút, ahogy akarom, meg majd két gyerek, egy csajszi meg egy fiú. Egymás után, ha sikerül, ha nem, addig, míg nem lesz ez is, az is. Meg hogy építkezünk majd, kis családi házat, olyan kis hátsó konyhával, amilyen a nagyinak is volt, hátul az udvarban. Mennyit ücsörögtünk ott, emlékszem-e?

Emlékszem, válaszoltam. Arra is emlékszem, hogy eladtuk, pedig nem akartam. De kierőszakoltad.

Azzal fogtam magam, felálltam, beleléptem a cipőmbe, és kimentem az ajtón. Soha nem mentem vissza, csak mikor már felfogtad, hogy tényleg vége, és már alig volt nálad valami cuccom. Elmentem még egyszer, utoljára elbúcsúzni a sarkaktól meg a zugoktól, amiket szerettem. De sosem bántam meg, hogy akkor nem hittem neked újra.

Tudtam, hogy amit mondasz, az csak mese. Mese habbal.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.