Egyéb kategória

Tudtam, hogy amit mondasz, az csak mese. Mese habbal

Ott állsz vagy húsz perce. Édesebb vagy, mint valaha, édesebb majdnem, mint amikor megismerkedtünk. Csokrot is hoztál, ölelnél, bújnál, mondogatod, hogy szeretsz, de csak a hátamnak beszélsz, onnan csorognak le a szavak, mint a borsó. Nem vagyok hajlandó rád nézni sokáig.
vous - 2015.08.25.
Tudtam, hogy amit mondasz, az csak mese. Mese habbal

Aztán mégis odafordulok. Látni akarom az arcod, azt az arcot, amiről azt hittem, jól ismerem. Ki az a Dia, kérdeztem, és akkor megláttam a szemedben azt a villanást. Olyan volt, mintha egy árnyék suhant volna át a szemed felszínén, és azt mondtad, nem tudod.

De én pontosan tudtam, ki ő, és azt is, milyen szerepe van az életedben. Akkor jöttem rá, hogy milyen sokszor láttam már ezt a villanást a szemedben.

Meg arra is, hogy milyen sokszor hazudtál. Akkor megmondtam, hogy láttam az e-maileket. Hogy mások is láttak titeket. De te elkezdtél magyarázkodni, hogy félreértem. Nem úgy volt. Hogy nem történt semmi, csak barátok vagytok, csak azért nem mesélted, mert féltél, hogy reagálok. Mindegyik mondatodnál villant a szemed, de már te is megérezted, mert félrenéztél, túlgesztikuláltad a magyarázatod, és ott hadonásztál, mint egy kétségbeesett kerti törpe. 

Én meg csak néztem, azt sem tudtam, ki vagy. Ki voltál. Meg ki voltam melletted én.

Aztán váltottál, mint egy gramofon, amin átzöttyent a tű. Édes lettél, mint a méz, átöleltél, puszit nyomtál a fejemre, én meg hagytam, tegyed, érzéketlenül álltam. Te meg egyre jobban nyomultál, elöntött a magabiztosság, hogy csendben a nő, akkor most már rendben van minden, mehet tovább minden úgy, mint eddig. Csak azt a villanást radírozod ki majd a szemedből. 

Kibontakoztam az ölelésedből, pedig te még javában festetted magad elé a jövőt: eljegyzés, esküvő, nászút, ahogy akarom, meg majd két gyerek, egy csajszi meg egy fiú. Egymás után, ha sikerül, ha nem, addig, míg nem lesz ez is, az is. Meg hogy építkezünk majd, kis családi házat, olyan kis hátsó konyhával, amilyen a nagyinak is volt, hátul az udvarban. Mennyit ücsörögtünk ott, emlékszem-e?

Emlékszem, válaszoltam. Arra is emlékszem, hogy eladtuk, pedig nem akartam. De kierőszakoltad.

Azzal fogtam magam, felálltam, beleléptem a cipőmbe, és kimentem az ajtón. Soha nem mentem vissza, csak mikor már felfogtad, hogy tényleg vége, és már alig volt nálad valami cuccom. Elmentem még egyszer, utoljára elbúcsúzni a sarkaktól meg a zugoktól, amiket szerettem. De sosem bántam meg, hogy akkor nem hittem neked újra.

Tudtam, hogy amit mondasz, az csak mese. Mese habbal.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.