Egyéb kategória

Mi van, ha a lányodra egy 20 évvel idősebb férfi mászik rá?

Elsőre persze, hogy azt mondod, hogy jobbat is elképzelnél a gyermeked mellé, de ne legyünk ennyire előítéletesek!

vous - 2022.04.05.
Mi van, ha a lányodra egy 20 évvel idősebb férfi mászik rá?

Tegyük a kezünket a szívünkre, lehetne szó akárkiről, bármilyen megnyerő úriemberről, nem sok szülő repdesne a boldogságtól, ha szemük fénye egy húsz évvel idősebb pasassal esne be az ajtón, aki előszeretettel a fiatalabb húsra bukik.

Nem meglepő, hogy miért is okoz gondot ez a szülők és az új partner viszonyában. Nem túl jó szembesülni a masszív korkülönbséggel, ne adj isten, hölgyekben dúskáló múlttal, amikor össze kéne barátkozni a gyermek új szerelmével.  Elsőre egyik se túl vonzó tényező, de tényleg az a megoldás, hogy megpróbálják tiltani a lányukat, vagy szóba se állnak a szülők az új hódolóval?  

40-es pasi

Rengeteg negatív sztereotípia társul ahhoz a jelenséghez, ha szembetűnően idősebb a férfi fél egy párkapcsolatban.
Forrás:
Canva

Természetesen, vegyük külön a korkülönbséget és a szoknyapecérséget. Sok köze nincs a kettőnek egymáshoz, leszámítva, hogy ha valaki hosszabb ideje képtelen felhagyni a nők hajkurászásával. Ilyenkor azért kisebb az esély a romantikus filmekbe illő megszelídülésre.

„Úristen, a gyereke is lehetne!” sopánkodás

Rengeteg negatív sztereotípia társul ahhoz a jelenséghez, ha szembetűnően idősebb a férfi fél egy párkapcsolatban. A hölgyeket megvádolják aranyásással és apakomplexussal, az urakat meg vén kujonsággal. De mit gondoljon egy szegény anya, amikor egy vele egykorú férfi teszi a mancsát a lánykája derekára? A heves ellenzésen, és házsártos anyóssá váláson túl felmerülhet benne pár dolog például:

  • Mi van, ha a tapasztaltabb, érettebb gondolkodás és mentalitás ennyire vonzó a lány számára?
  • A lánnyal egykorú jelöltek inkompatibilisek, mert nem újdonság, hogy harminc évesen is úgy viselkednek, mint egy kamasz. (Pán Péter-szindróma)
  • És a legfájóbb egy anyának: a lányának tök más ízlése van, mint neki, és ideje lenne ebbe beletörődnie.

A sort még lehetne folytatni, de nem kéne ennyire szemellenzősnek lenni. Bizony előfordulhat, hogy nem csak a pénz, előnyök vagy komplexusok motiválhatnak egy fiatal lányt idősebb pár választásánál. Persze minden eset más. És sok a gyanús eset.

„Te is csak egy újabb strigula leszel!” aggodalmak

Nézzük a sokkal neccesebb problémát, ha az új lovag kedvenc hobbija a hölgy fejek elcsavarása. Nekik két alfajuk is van. Az egyéjszakásokat halmozók, akik úgy cserélgetik az alkalmi partnereket, ahogy más az alsónadrágját. (Igényesebb pasikra utalok, akik nem csak szag alapján dobják ki a szennyesbe.) Ezek természetesen el sem jutnak a szülői házba bemutatásáig, szóval velük nem kell sosem pertut inni. 

50-es férfi

Lehet, teljesen más a lány ízlése, mint amit elképzel neki az édesanyja társként. 
Forrás:
Unplash

A másik pedig a rövid párkapcsolatokat halmozók, akik mindig nagyon elhiszik, hogy ők rohadt szerelmesek, aztán mégse. Ez van. Persze, ki vagyok én, hogy azt mondjam, ebből a két típusba egyszer sem csaphat a felismerés, hogy megtalálták életük nőjét, és mostantól minden más lesz. De egy aggódó édesanya nem hisz az ilyen csodákban, mert a csemetéje "veszélybe" került.

A fent már említett heves ellenzésen és házsártos anyóssá váláson túl, ismét akadnak még opciók!

  • Kezelje enyhe távolságtartással a helyzetet, kutyából nem lesz szalonna, de ne vigye túlzásba az ellenségeskedést. Ne adjon egyből táptalajt a vitának, hogy az új partner elriadjon!
  • Jelezheti aggodalmát a lányának, de legyen nyitott egy esetleges javulásra. Igazán bízhatna a saját lánya szerethetőségében, hogy kinézi belőle, hogy megszelídít egy vad csődört!
  • Honnan tudja, hogy a lánya a rendes pasikat nem unja már halálosan, és most nem egy kis izgalomra vágyik? Ismételten csak azt mondom, hogy lehet, teljesen más az ízlése, mint amit elképzel neki a kedves anyuka társként. 

Sok eset jó tanulópénznek, feleslegesen persze egy szülő sem tenné ki gyermekét egy újabb csalódásnak, de ha mindig elkergetnék vasvillával az udvarlót, akkor aztán tényleg esélyük sincs az idősebb hódolnak a boldog megváltásra valaki mellett, akibe lehet tényleg beleszerettek. Még ha történetesen az egy fiatalabb lány, vagy egy századik a sorban. A puding próbája az evés.

Ajánlott cikkek