Világ

Nosztalgiatime – Nézegessetek régi biciklis képeket!

Nem tudom, ti hogyan tanultatok meg biciklizni, de én estem párat, míg végleg a nyeregben maradtam. Az én életemből kimaradt a triciklizés, gondoltam, miért bonyolítsam az életem, kezdem egyből egy fokkal feljebb.
vous - 2015.07.27.
Nosztalgiatime – Nézegessetek régi biciklis képeket!

Miután már lehorzsoltam magam minden biciklibaleset-esélyes felületen, anyukám biciklijét használtam, és be kell valljam, örülök, hogy ma már nem csak olyan biciklire ülhetek. Az ugyanis összecsavarhatós, szétszedhetős fajta volt, és nem jutott eszembe, hogy az esetleg még szét is jöhet. Pedig megtörtént.

Egyszer ugyanis kezemben maradt a kormány. Egy darabig csak tekertem tovább – szerencsére egyenes volt az út –, és méla, értetlen szemekkel néztem a kezemben himbálózó kormányra, majd egy halk sikkantást követően – mi mást is tehettem volna?! – elhajítottam az út szélére, én meg az árokban kötöttem ki. Mai napig visítva röhögök, ha ez eszembe jut.

Remélem, ti is megosztotok velem néhány hasonló, mókás történetet, s hogy megjöjjön hozzá a kedvetek, összeválogattam nektek néhány nosztalgiaképet régi biciklikről az 1900-as évekből. A Fortepan oldalán bukkantam rájuk, igazi kincsek ezek kis hazánk múltjából.

Küldjetek ti is bicajos képeket magatokról vagy a régmúltból!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.