Lélek

Így jegyezhetitek meg könnyen az emberek nevét

Miért felejtjük el annak a nevét, aki az előbb mutatkozott be nekünk? Talán, mert ilyenkor az ember mindig a saját nevére figyel, nem? És persze arra is, hogy jó benyomást keltsen, hogy a szemébe nézzen, arra, hogy mennyire erősen szorítsa meg a kezét, hogy adjon-e neki puszit. Gyakorlatilag annyira el vagyunk foglalva magunkkal, hogy a partnerünk nevére már nem is figyelünk, pedig ez lenne az igazi cél. Most mutatok nektek pár egyszerű trükköt!
vous - 2015.07.16.
Így jegyezhetitek meg könnyen az emberek nevét

– Szia, Réka, hogy vagy?
– Nagyon jó köszönöm! És veled mi újság… ööö… 
– Marci…
– Ó, hát persze, Marci, igen!

Veletek is előfordult már hasonló? Ha igen, akkor a következő 7 nagyon egyszerű tipp nektek szól! Próbáljátok meg használni őket a gyakorlatban is, hogy elkerüljétek a hasonlóan kínos szitukat.

  • Ismételjetek, ismételjetek, ismételjetek!
  • Kérdezzetek tőle valamit úgy, hogy belefoglaljátok a nevét!
  • Kössétek egy képhez a nevét!
  • Kössétek valamihez, amit tudtok róla!
  • Költsetek egy emlékeztető mondókát, amiben ő szerepel!
  • Használjátok a nevét a beszélgetés során!
  • Mutassátok be egy ismerősötöknek!

És még egy kis extra segítség:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.