Egyéb kategória

Egyetek meggyet, hogy egészségesek legyetek!

Emlékszem, általánosba a szomszéd faluba jártam, nagyjából húszpercnyi séta volt csak a hazaút. Osztálytársammal, mikor beköszöntött a nyár, rendre lekéstük a buszt. No nem a fene nagy szerelem miatt…
vous - 2015.06.26.
Egyetek meggyet, hogy egészségesek legyetek!

Hanem azért, mert a hazafelé utat végig cseresznye- és meggyfák szegélyezték. Azon végigsétálni, degeszre enni magunkat maga volt az álom. Furcsállták is otthon, hogy eltolom magam elől a vacsorát. Pedig akkor még nem is tudtam, milyen jót teszek magamnak azzal, hogy azt eszem.

A meggy ugyanis sok mindenre jó, hiszen csak úgy hemzsegnek benne a vitaminok, azaz a kálium, a kalcium, a magnézium, az A-, B-, C-vitamin több fajtája, de magas a vastartalma is.

Miben is segít nektek pontosan?
  • Pozitív hatással van az izomlázra
  • Nagy szerepe van a légzőszervek és a nyálkahártyák  regenerációjában
  • Erősíti a laza fogazatot, a szájat
  • Szív- és érrendszer-erősítő, a magas vérnyomást stabilizálja
  • Elviselhetőbbé teszi az időskori hormoningadozást
  • Máj-, vese- és vértisztító
  • Vízhajtó és emésztésserkentő

A meggy tehát edzés mellett, meghűlés ellen, méregtelenítésben és fogyásban is jó barátotok lehet. Bár engem már az is meggyőzött, hogy iszonyatosan finom! Úgyhogy egyétek egészségesre magatokat, csajok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.