Egyéb kategória

Egyetek meggyet, hogy egészségesek legyetek!

Emlékszem, általánosba a szomszéd faluba jártam, nagyjából húszpercnyi séta volt csak a hazaút. Osztálytársammal, mikor beköszöntött a nyár, rendre lekéstük a buszt. No nem a fene nagy szerelem miatt…
vous - 2015.06.26.
Egyetek meggyet, hogy egészségesek legyetek!

Hanem azért, mert a hazafelé utat végig cseresznye- és meggyfák szegélyezték. Azon végigsétálni, degeszre enni magunkat maga volt az álom. Furcsállták is otthon, hogy eltolom magam elől a vacsorát. Pedig akkor még nem is tudtam, milyen jót teszek magamnak azzal, hogy azt eszem.

A meggy ugyanis sok mindenre jó, hiszen csak úgy hemzsegnek benne a vitaminok, azaz a kálium, a kalcium, a magnézium, az A-, B-, C-vitamin több fajtája, de magas a vastartalma is.

Miben is segít nektek pontosan?
  • Pozitív hatással van az izomlázra
  • Nagy szerepe van a légzőszervek és a nyálkahártyák  regenerációjában
  • Erősíti a laza fogazatot, a szájat
  • Szív- és érrendszer-erősítő, a magas vérnyomást stabilizálja
  • Elviselhetőbbé teszi az időskori hormoningadozást
  • Máj-, vese- és vértisztító
  • Vízhajtó és emésztésserkentő

A meggy tehát edzés mellett, meghűlés ellen, méregtelenítésben és fogyásban is jó barátotok lehet. Bár engem már az is meggyőzött, hogy iszonyatosan finom! Úgyhogy egyétek egészségesre magatokat, csajok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.