Egyéb kategória

Miből áll egy kollégista konyhafelszerelése? A legfontosabb eszközök, amikre szükséged lesz!

Kollégiumban lakni egyet jelent a másokhoz való szüntelen alkalmazkodással, a végtelen kreativitással és a legegyszerűbb megoldások tökélyre fejlesztésével. Ez alól természetesen az étkezés sem kivétel, így vegyük sorra, melyek azok a konyhai eszközök, melyeket jó, ha már a beköltözéskor magaddal viszel!

vous - 2021.11.02.
Miből áll egy kollégista konyhafelszerelése? A legfontosabb eszközök, amikre szükséged lesz!

Saját tányér és evőeszköz

Hogyha a kollégium rendelkezik teakonyhával, akkor máris lesz egy hely a kulturált étkezésre.

Azonban a tányérok és az evőeszközök általában nem képezik a felszerelés részét, így hát menj biztosra, és vigyél magaddal saját tányért, villát, kést, kanalat! Így nem kell másokét kölcsönkérned, ami a higiénia szempontjából sem utolsó.

Természetesen nem szükséges egy komplett készlet, legyen mindenből egy, maximum kettő, így a tárolás sem igényel sok helyet. Így mégiscsak kényelmesebb, mint konzervdobozokból, elviteles tálakból, műanyag evőeszközökkel étkezni. Használat után viszont mindig rögtön mosogasd el és töröld szárazra őket, majd vidd vissza a szobádba, így biztos lehetsz benne, hogy rajtad kívül más ne használja! 

Csészék és bögrék

A hideg estéken jól esne egy forró tea? Szívesen indítod a napot egy kis frissen főtt kávéval? Netán néha csaptok egy spontán “forraltborozós-partit” a szobatársakkal? Nos, akkor nem kérdés, hogy a felszerelésedben a csészéknek és bögréknek is méltó helye van! 

Érdemes ezekből is 2-3 darabot magaddal vinni, például egy kisebb kávéscsészét, egy öblösebb teás bögrét, illetve opcionálisan egy közepes méretű darabot, például cappuccino-hoz. A Gasztronagykernél számos bögre és csésze közül válogathatsz, az egyszerűtől a mintáson át az elegáns, csészealjjal rendelkezőkig. 

Hogyha igazán strapabíró darabot keresel, akkor porcelán helyett válassz valamilyen törhetetlen anyagot, például polikarbonátot, hogy még egy vadabbul sikerült este se végződhessen anyagi kárral. Persze az előbbi minden kétséget kizáróan sikkesebb, de ne feledd, hogy a koleszos lét esetében a praktikum sokszor felülírja az eleganciát.

A bögrékre és csészékre is érvényes, hogy lehetőleg csak a sajátodat használd, és ha végeztél, ne hagyd a mosogatóban hányódni a többiek edényei között, hanem tisztítsd el és vidd vissza a szobádba. A saját mosogatószivacs és konyharuha használata szintén magától értetődő!

A főzés alapvető eszközei

Hogyha akad a konyhában egy tűzhely vagy legalább egy főzőlap, akkor jó, ha van egy kisebb lábasod és serpenyőd, illetve egy fakanalad, amelyekkel már el tudsz készíteni néhány egyszerűbb ételt. Ne feledkezz meg egy éles szakácskésről és egy vágódeszkáról sem, az előkészületekhez.

Tároló dobozok

Alapszabály, hogy egy alacsony büdzséből gazdálkodó kollégista sosem dob ki ételt! Legyen mindig készenlétben néhány jól záródó fedelű műanyag doboz, amibe beleteheted a maradékot, így legalább a másnapi étkezésed problémáját is megoldottad.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.