Egyéb kategória

Ne sanyargasd magad! – 3 bevált tipp a sikeres fogyáshoz

A legtöbben ismerjük a helyzetet, amikor vért izzadunk ahhoz, hogy karcsúbbak legyünk, a kilók mégsem olvadnak rólunk. Ennek az oka, hogy a fogyásnak is megvan a helyes módja, és van néhány apró titok, amivel jó, ha tisztában vagytok, mikor belevágtok a diétába.
vous - 2022.09.16.
Ne sanyargasd magad! – 3 bevált tipp a sikeres fogyáshoz

Nem kell lemondani a kedvenc ételekről!

Az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy a diéta elején szinte minden addig fogyasztott dologra rámondjuk: „ezt csak akkor eszem, mikor bűnözöm”. Ezzel az első pillanattól stresszeljük magunkat, akár egész nap ezekre gondolunk, a nap végén pedig megadjuk magunkat, hogy a „bűnbeesés” után percekkel a lelkiismeret-furdalás kínozzon minket. Ha nem mindig tartjuk be a diétát, amiatt nem érdemes rosszul éreznünk magunkat! A túlzott szigor, a mindig és minden körülmények között betartott étrend akár káros is lehet mentális egészségünkre nézve. Hosszú távon törekedjünk arra, hogy olyan étkezési rendszert vezessünk be, olyan szokásokat alakítsunk ki, amit kényelmesen be tudunk tartani és a hétköznapokban nem túlzottan megterhelő! Dietetikus szakember segítségével nemcsak a buktatókat kerülhetjük el az életmódváltás folyamatában, hanem egy olyan szemléletet és akár egész életen át tartható készségeket tanulhatunk, amikkel később már rendszeres segítség nélkül is boldogulni tudunk.

Dietetikus szakember segítségével egy olyan szemléletet és akár egész életen át tartható készségeket tanulhatunk, amikkel később már rendszeres segítség nélkül is boldogulni tudunk. Kérj időpontot a Femcare Miniklinika dietetikusához!

Hallgatni kell a megérzésekre!

A legtöbbet magunkért azzal tehetjük, ha önismeretünket kiterjesztjük az ételek területére is. Az intuitív étkezés az önismereti úton egy teljesen új területet jelenthet és sokat segíthet kiegyensúlyozottabban megélni a mindennapokat. Ha megtaláltuk mit hogyan, mikor szeretünk enni és mi az, ami a testünknek jól esik, valószínűleg kevesebb mennyiségű étellel is jól fogunk lakni. Sikeresebb lesz a fogyókúránk, ha a napi ritmusunkhoz alakítjuk az étkezéseket, hisz mi értelme lenne egy későn kelő és sokáig ébren lévő bagoly típusnak korai reggelit és korai vacsorát előírni? A testünk tudja, mikor és mire van szükségünk, csak figyelni kell a jelzéseire!

Mi zajlik egy dietetikai tanácsadáson?

  • Első alkalommal a választott dietetikussal a motivációkat és célokat beszélitek át. Az étkezési napló vezetésével pontosan megállapíthatók az étkezési szokások, ami jó kiindulási pont a további munkához. Emellett a napi rutinunk, szabadidőnk mennyisége, személyiségünk, kedvenc elfoglaltságaink, élethelyzetünk is mind közrejátszanak abban, hogy pontosan megtudhassuk, milyen a ránk szabott étrend, milyen szabályok között érezzük jól magunkat. A Femcare Miniklinika dietetikusa, Schmiedt Borka egy olyan team támogatásával végzi a munkáját, ahol az egyedi, speciális esetekben szakorvos és természetgyógyász segíti őt. Borkának kifejezetten nőgyógyászati területre specializálódott szakértőként tapasztalata van az inzulinrezisztencia, a PCOS és a cukorbetegség, különösen a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatban.

Nem szabad feladni, ha megáll a fogyás!

Ha már diétáztatok, tudjátok, hogy el fog jönni az a pont, mikor a gyors fogyásnak vége szakad. Ez természetes, hiszen a testetek hozzászokik az egészséges életmódhoz, és a rendes folyadékbevitel hatására több víz gyülemlik fel benne. A legfontosabb, hogy tudjátok, egy fogyókúrához hozzátartoznak ezek az időszakok, ilyenkor kell erősnek lenni és kitartani. Mielőtt belevágtok a fogyókúrába, fejben és lélekben készítsétek fel magatokat arra, hogy nem mindig fogtok gyorsan látványos eredményt elérni! Ha dietetikus segítségét kéritek az életmódváltás során, a mélypontokat is könnyebben tudjátok áthidalni. A szakember nem csak a megfelelő diétát és az étkezéseket beszéli át veletek, de segítséget is kaptok, hogy megérthessétek a szervezetetekben zajló folyamatokat, az egyes tápanyagok, ételek által kiváltott reakciókat.

Ha megértjük a nagy rendszer működését, magabiztosabban igazodunk el az ételek, receptek között is, ami sokkal könnyebbé teszi az új szokásaink kialakítását!

Dietetikus szakember segítségével egy olyan szemléletet és akár egész életen át tartható készségeket tanulhatunk, amikkel később már rendszeres segítség nélkül is boldogulni tudunk. Kérj időpontot a Femcare Miniklinika dietetikusához!

Ajánlott cikkek