Egyéb kategória

Törzsizomzat: így kerüld el a fájdalmat!

Sokszor nem tudjuk, mitől fáj a derekunk, a hátunk, pedig a megoldás egyszerű: nem csak az ismert izmok edzésével kell foglalkoznunk! A fitnesz és sportszakirodalom egyre nagyobb hangsúlyt fektet a törzsizomzat (core izmok) fejlesztésére, és a benne rejlő lehetőségek kihasználására.

vous - 2019.08.21.
Törzsizomzat: így kerüld el a fájdalmat!

A sportedzéseknek az összes törzsizom együttműködéséről kell szólniuk, a megfelelő egyensúly, erő és hajlékonyság kialakítása végett. Nemcsak a törzs erősítéséről, de a stabilitás kialakításáról van szó, amely egyesíti az izomerőt és a testkontrollt. Az általános és tenisz specifikus törzsgyakorlatok az egyensúly és testkontroll megtartása mellett, fejlesztik az izomerőt.

core-vierkant

core-vierkant
Forrás:
sport4you.hu

A cikk folytatását a sport4you.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!