Egyéb kategória

Öt alapvető hiba, amit sokan elkövetnek a fogyókúra közben

Nagyon sok helytelen táplálkozási tipp kering az interneten. Ahhoz, hogy ne ess mások hibájába, nagyon figyelmesen kell tájékozódnod. Összeírtunk öt alapvető hibát, amit a legtöbben elkövetnek az áhított alak és súly eléréséért folytatott fogyasztáskor:

vous - 2019.08.11.
Öt alapvető hiba, amit sokan elkövetnek a fogyókúra közben

Tévhit: elszámolt kalóriák

Igaz, hogy a futás több kalóriát éget, mint bármelyik másik tevékenység – 1.5 kilométeren a férfiak 124, míg a nők 105 kalóriát égetnek el futás közben. Ezt könnyen pótolhatjuk egy finom cappuchinóval vagy egy csokidarabos sütivel.
Helyesbítés: Könnyebben kiigazodsz a kalóriákon, ha egy online kalória-kalkulátor segítségével ellenőrzöd, mennyi kalóriára van szükséged. Ha hajlamos vagy arra, hogy futás után megjutalmazod magad egy sütivel, jusson eszedbe, hogy ezzel nem pótolhatod megfelelően az elvesztett kalóriákat.

JC-Docklands-Finals-LR-30-e1407410459954-1140x753-768x507 (1)

JC-Docklands-Finals-LR-30-e1407410459954-1140×753-768×507 (1)
Forrás:
sport4you

Tévhit: ne vesd el a zsírt 

 Ha azt hiszed, jót teszel azzal, hogy száraz pirítóst eszel, és egyszerű salátát magában, tévedsz. A szervezetednek szüksége van zsírokra, hogy az A-, D-, E- és K-vitamint megköthesse. A zsírok sokkal lassabban szívódnak fel, mint a szénhidrátok és fehérjék, így a kínzó éhségérzet ellen is tökéletesek. Emellett a megfelelő hormontermeléshez elengedhetetlenek.
Helyesbítés: A zsírnak 15-20 százalékát kell képeznie a napi kalóriaadagodnak. Kerülnöd kell a feldolgozott, telített zsírokat. Ehelyett az olyan telítetlen zsiradékokat részesítsd előnyben, mint az olívaolaj, a halolajak, vagy az avokádóban és a magvakban megtalálható természetes olajak. Ezek megvédik a szívedet.

A cikk folytatását a sport4you.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.