Egyéb kategória

Öt alapvető hiba, amit sokan elkövetnek a fogyókúra közben

Nagyon sok helytelen táplálkozási tipp kering az interneten. Ahhoz, hogy ne ess mások hibájába, nagyon figyelmesen kell tájékozódnod. Összeírtunk öt alapvető hibát, amit a legtöbben elkövetnek az áhított alak és súly eléréséért folytatott fogyasztáskor:

vous - 2019.08.11.
Öt alapvető hiba, amit sokan elkövetnek a fogyókúra közben

Tévhit: elszámolt kalóriák

Igaz, hogy a futás több kalóriát éget, mint bármelyik másik tevékenység – 1.5 kilométeren a férfiak 124, míg a nők 105 kalóriát égetnek el futás közben. Ezt könnyen pótolhatjuk egy finom cappuchinóval vagy egy csokidarabos sütivel.
Helyesbítés: Könnyebben kiigazodsz a kalóriákon, ha egy online kalória-kalkulátor segítségével ellenőrzöd, mennyi kalóriára van szükséged. Ha hajlamos vagy arra, hogy futás után megjutalmazod magad egy sütivel, jusson eszedbe, hogy ezzel nem pótolhatod megfelelően az elvesztett kalóriákat.

JC-Docklands-Finals-LR-30-e1407410459954-1140x753-768x507 (1)

JC-Docklands-Finals-LR-30-e1407410459954-1140×753-768×507 (1)
Forrás:
sport4you

Tévhit: ne vesd el a zsírt 

 Ha azt hiszed, jót teszel azzal, hogy száraz pirítóst eszel, és egyszerű salátát magában, tévedsz. A szervezetednek szüksége van zsírokra, hogy az A-, D-, E- és K-vitamint megköthesse. A zsírok sokkal lassabban szívódnak fel, mint a szénhidrátok és fehérjék, így a kínzó éhségérzet ellen is tökéletesek. Emellett a megfelelő hormontermeléshez elengedhetetlenek.
Helyesbítés: A zsírnak 15-20 százalékát kell képeznie a napi kalóriaadagodnak. Kerülnöd kell a feldolgozott, telített zsírokat. Ehelyett az olyan telítetlen zsiradékokat részesítsd előnyben, mint az olívaolaj, a halolajak, vagy az avokádóban és a magvakban megtalálható természetes olajak. Ezek megvédik a szívedet.

A cikk folytatását a sport4you.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.