Egyéb kategória

Mesterséges édesítők: valóban segítik a fogyást?

A mesterséges édesítők piaca nagyrészt arra épül, hogy alacsony kalóriatartalmú, mesterségesen előállított szerekkel próbálják helyettesíteni magát a cukrot. Elvileg ha édesítőszerrel készült „diétás” dolgokat fogyasztasz, annak segítenie kellene a fogyást, de sajnos ez nem így van. A „diétás” édességek, üdítők, sütemények, csak növelik a cukor és a szénhidrát utáni vágyat.

vous - 2019.06.13.
Mesterséges édesítők: valóban segítik a fogyást?

A kalória nélküli édesség problémája

Az egyik legalapvetőbb probléma, hogy az édes íz és a szénhidrátbevitel mindenkinél összeköttetésben áll egymással.

Forrás:
istock

De a mesterséges édesítők szénhidrát tartalma igen csekély mértékű, így az édes íz mellől elmaradt szénhidrátért egyre jobban „ordít” a szervezetünk. Több mint két évtizede kimutatták, hogy az édes ízek fokozzák az étvágyat.

A cikk folytatását a Sport4you.hu oldalán találjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!